Tweetdeck, overzicht in twitter

tweetdeck-chirp.jpgTweetdeck is een applicatie voor Twitter gebaseerd op Adobe Air. Tweetdeck maakt het mogelijk om verschillende tweets in kolommen op te delen, die je naast elkaar kunt lezen en waardoor je veel sneller door je te lezen tweets heen kunt.

Met Tweetdeck kun je je kolom ‘all tweets’ opsplitsen in onderwerp- of groepsspecifieke kolommen om zo een beter overzicht te krijgen. Alle tweets worden bewaard in een lokale database. In de linkerkolom zie je altijd alle tweets van de mensen die je volgt. De GROUP, SEARCH en REPLIES knoppen maken het mogelijk om daarnaast kolommen te maken die informatie halen uit die database. Wanneer je deze kolomen eenmaal hebt aangemaakt, worden deze automatisch ge-update, zodat je de tweets veel gemakkelijker kunt volgen.

fullscreen_thumb.gifJe kunt een kolom maken waarin alle tweets terecht komen met jouw twitternaam erin (je @replies)  met als bijkomend voordeel dat daar ook niet allen de tweets in verschijnen met je twitternaam beginnen, maar ook als je twitternaam halverwege een tweet voorkomt vangt de kolom deze tweet. Daarnaast kun je de volgende kolommen maken; ‘group’ je kunt bijvoorbeeld een groep aanmaken ‘inner circle’ waarin je alleen die mensen toelaat waarvan je echt alle tweets wilt lezen. Of een groep zakelijk, van de mensen waar je professioneel gezien van op de hoogte wilt blijven. Ook kan je een ‘search’ kolom maken, met een onderwerp of naam waarvan je op de hoogte wilt blijven.

2638434197_19544cf6c3.jpg

Als je op een twitternaam of op het ‘i’-tje onder iemands tweet klikt, dan opent ernaast een nieuwe kolom met het volledige profiel en daaronder de updates van die persoon.

Je kunt ook ook off-line twitteren, zodra je weer on-line bent worden je tweets automatisch ge-upload.

Als je je muis op een foto van iemand zet, heb je vier mogelijkheden: reply, direct message, retweet en remove.

Kortom Tweetdeck kan je een hoop tijd besparen en is een handig hulpmiddel voor overzicht van je twitterberichten.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

  • medicman
    Posted 30/10/2008 7:06 pm 0Likes

    Ziet er leuk uit, maar ik mis echt een link met ping.fm (of kijk ik er over heen?)

Leave a comment

[wpterms id="3193"]