Twitter: blokkeer dm-berichten en negeer personen

Twitter is natuurlijk geweldig, maar toch kampt het met de nodige nadelen. Waarom kan iedereen je opeens berichten sturen? Wij zitten niet op de DM-spam te wachten. Tijd voor actie! We leren je direct ook hoe je iemand kunt negeren. 

Het was de koningsregel: alleen mensen die je volgt, kunnen jou een persoonlijk bericht (direct message, DM) sturen. Enige tijd geleden heeft Twitter een verandering doorgevoerd in dat beleid. Iedereen kan je een bericht sturen. Het is onduidelijk waarom Twitter deze onzalige keuze heeft gemaakt. Het werkt alleen maar spamberichten in de hand. Gelukkig kun je de situatie zelf weer eenvoudig herstellen naar hoe het ooit was. Dat doe je zo!

Massa DM uitschakelen

Log in op je Twitter-pagina en klik rechtsboven op je profielafbeelding en vervolgens op Instellingen in het menu dat uitklapt. Klik vervolgens op het tabblad Beveiliging en privacy in het linkerdeelvenster en scrol helemaal naar beneden tot je de optie Privéberichten ziet. Daar verwijder je het vinkje bij Privéberichten ontvangen van iedereen. Je kunt nu uiteraard nog steeds privéberichten ontvangen, maar – net als vroeger – alleen van de mensen die je daadwerkelijk volgt. Dat maakt Twitter een stuk prettiger in het gebruik.

 

33d08300ea38d87348eec8d32d9cdb0f
Je kunt eenvoudig voorkomen dat zomaar iedereen je berichten kan sturen.

Negeren op Twitter

Je kunt natuurlijk ook een stapje verder gaan door personen volledig te negeren. Omdat Twitter steeds meer wordt gebruikt als commerciële en zakelijke tool, kan het zijn dat je mensen volgt, simpelweg omdat dat handig is voor je netwerk, of omdat je ze af en toe een privébericht wilt kunnen sturen. Het nadeel is echter, dat zodra je iemand volgt, alle berichten die hij of zij plaatst in je tijdlijn worden getoond. Dat is bij één persoon niet zo erg, maar als je op die manier tien mensen of meer volgt die redelijk actief zijn, dan kan dit je tijdlijn behoorlijk vervuilen. Tot voor kort had je geen andere mogelijkheid dan deze persoon ontvolgen. Maar daar heeft Twitter dus nu iets op gevonden.

twitter ontvolgen
Ontvolgen was tot voor kort de enige optie om iemand niet meer te zien. Daar is nu verandering in gekomen.

Anoniem negeren

Wanneer je iemand ontvolgt, dan bestaat de kans dat de persoon in kwestie dat ontdekt, en bovendien kun je deze persoon geen privéberichten meer sturen. Wanneer je iemand negeert, dan komt deze persoon dat nooit te weten, en daarbij blijven jullie elkaar volgen, hetgeen inhoudt dat privéberichten sturen ook nog mogelijk is.

Om de berichten van een persoon op Twitter te negeren, navigeer je naar een willekeurig bericht van de persoon in kwestie en klik je vervolgens op het pictogram met de drie puntjes, rechtsonder. Vervolgens klik je op Negeren. Ook is het goed om te weten dat negeren geen permanent proces is. Wanneer je besluit dat je de tweets van de persoon in kwestie weer wilt ontvangen, navigeer je naar de persoon in kwestie (die nu niet meer in je tijdlijn getoond wordt) druk je op de drie puntjes en ditmaal op Niet meer negeren. Ook daar krijgt de persoon in kwestie geen melding van.

Auteur: Martin Gijzemijter / Fotocredits openingsfoto: Yeamake / Shutterstock.com

Wat vind je van deze hack?
1Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...2Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • Miriam Wesselink
    Posted 01/08/2015 11:51 am 0Likes

    Wat ik doe om de hoeveelheid tweets in mijn TL in de hand te houden, is privélijsten gebruiken. Tweets van mensen die ik niet wil missen zet in in een lijst met een bepaald onderwerp. Die bekijk ik vnl. via Hootsuite.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: