Ubiquity verbetert met nieuwe tekstinput en handleiding

Firefox extensie Ubiquity heeft een 0.5 betaversie uitgegeven. Met de nieuwe versie van deze browser commandline (we schreven er al eerder over) is het verwerken van de tekstinput verbeterd, betere support voor niet-engelse taal en is er een interactieve handleiding voor beginners. Een fraaie verbetering zijn de asynchrone suggesties. Dit betekent dat je suggesties krijgt voor tekstinput terwijl je typt.

ubiquity

De handleiding helpt je stap voor stap door de mogelijkheden van Ubiquity, waarbij je leert hoe je met je toetsenbord sneller informatie kunt vinden op het web tot en met het vertalen van stukken tekst via een paar toetsaanslagen. De handleiding vind je direct na het installeren van de extensie in de startpagina. Mozilla Labs biedt ook een “language parser” aan waarmee je Ubiquity in je eigen taalbestanden kunt maken. Op Planet Ubiquity kun je het laatste nieuws rondom deze interessante extensie volgen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

4 Comments

 • Niels
  Posted 16/07/2009 3:57 pm 0Likes

  Hey Johan, ken je het autohotkey-script 320mph? volgensmij is dat netzoiets als jij gemaakt hebt. Is jouw script ook ergens te vinden?

 • Niels
  Posted 16/07/2009 3:56 pm 0Likes

  http://gist.github.com/50974

  zochten jullie niet iets om via ubiquity iets toe te voegen aan evernote?

  • Frank Meeuwsen
   Posted 16/07/2009 8:36 pm 0Likes

   @Niels: Geweldige tip! Dank je wel!

 • Johan Klos
  Posted 14/07/2009 10:18 am 0Likes

  Erg cool!
  Dit ga ik zeker gebruiken.

  Sterker nog, ik heb met behulp van AutoHotkey een dergelijk programma (of script dus eigenlijk) gemaakt, maar dan voor buiten de browser, dus dat sluit mooi op elkaar aan.
  Mijn script lijkt wel op Launchy, maar heeft wat extra dingetjes die ik daar miste.

Comments are closed.