Uit de Inbox: TimeLeft en my Timeboxing

2640120098_d186bcb769_s We kregen via ons contactformulier een tip binnen om de tijd die je aan taken besteedt in te plannen en beter te volgen.

Ik maak sinds kort gebruik van een programma ‘TimeLeft‘ (Gratis voor één timer). Dit stelt mij in staat om timers op mijn desktop te zetten, die aangeven hoelang ik al aan het werk ben, hoelang ik nog heb tot  mijn volgende meeting en hoelang het nog duurt tot mijn geplande einde van de dag. Deze tool gebruik ik in combinatie met de timeboxing tool ‘My Timeboxing’(30 dagen probeerversie). Door niet alleen mijn werkdag te plannen, maar ook daaraan de benodigde tijd te koppelen en te tracken krijg ik inzicht in een realistische tijdsinvulling van mijn dag. Ik weet ook hoeveel ruimte ik heb om een activiteit te starten, want dat wordt immers met ‘TimeLeft’  keurig weergegeven.

(Dank aan Wouter voor de tip)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Mees
  Posted 19/09/2008 4:41 pm 0Likes

  Het werkt goed en ik doe er maar iets heeel simpels mee: ik heb een timer op mijn desktop die aangeeft als ik mijn kinderen van school moet halen 🙂

 • Peter
  Posted 16/09/2008 12:43 pm 0Likes

  Ik gebruik zelf (na heel veel online tools gebruikt te hebben) Taskcoach, een open source toepassing. Het grote voordeel vind ik dat je de taken kunt ordenen in een boomstructuur. Maar je kunt er ook tijd mee bijhouden per taak. Je klikt op de taak en geeft aan dat de stopwatch mag lopen. Ik gebruik die functie zelf niet, maar misschien heb je er wat aan Jan.

 • arjan
  Posted 15/09/2008 11:17 am 0Likes

  Een eierwekker doet t ook goed 😉

  Een van de Benedictijnse regels is ook om afgebakende perioden aan een thema te werken. Tijd om, dan stoppen. Ook al is dat soms lastig. De idee dat je door af te wisselen telkens weer fris aan zaken begint, is volgens mij een mooi punt.

  http://www.managementboek.nl/recensie/9789020941845/169

 • Jan
  Posted 15/09/2008 9:28 am 0Likes

  Ik zoek veen online versie waarbij ik tijd aan taken kan koppelen en volgen
  ik heb basecamp geprobeerd maar dat beviel niet

  Iemand nog tips

Comments are closed.