Uitslag prijsvraag: de beste hacks voor onder de douche

Het is zover. We hebben hele leuke reakties gehad op de prijsvraag uit de laatste nieuwsbrief: Wat is jouw beste douche hack? Bedankt daarvoor! (wil je ook de nieuwsbrief ontvangen met gratis volledige downloads van de nieuwste Lifehacking boeken, apps, prijzen etc. Klik dan hier). Aanleiding voor de prijsvraag was de vondst van het vernuftige watervaste schrijfblokje voor onder de douche: Aquanotes. Hiermee verdwijnen goeie ideeën nooit meer in het douche putje. We waren benieuwd of jullie nog meer van zulke douche hacks hadden.

We hebben 5 winnaars gekozen. Zij krijgen allemaal een Aquanotes waterproof notitieblok t.w.v. € 7,95. De beste douche hacks zijn:

Het eko-shampoofles-ophangsysteem- Rienk Jan Schurer

Rienk Jan let op de kleintjes en is niet te kinderachtig om zijn weelderige haardos in te zepen met de onderste restjes uit de fles. Sterker nog, hij krijgt hier een kick van. Er gaat niets boven het weggooien van een shampoofles die helemaal leeg is. Wil jij ook zo’n systeem? Klik dan op de afbeelding voor de instructies.

Leer een nieuwe taal- Monique Bouwkamp

Monique leert haar talen al jaren onder een straal van water: “Toen ik nog op de middelbare school zat deed ik het al, rijtjes en woordjes printen, door de plastificeermachine en onder de douche of in de stoomcabine/sauna leren. Doordat je dit soort dingen heel vaak moet herhalen is het niet zonde om te plastificeren, en uiteraard beide kanten bedrukt.”

Bellen onder de douche- Hubert Caris

Voor de mensen die graag bellen in hun nakie heeft Hubert een douche hack: Trek een superstrakke badmuts aan. Hubert noemt dit voor het gemak ‘de i-muts’. Stop hieronder jouw iPhone en je draadloze headset en klaar ben je.  Het klinkt mij in de oren als een nogal oncomfortabele en drukke boel daar onder die badmuts, maar origineel vind ik deze douche hack wel.

Douche niet alleen, zoek gezelschap van je fornuisroosters- Tjipke Schouten

Misschien heb jij wel eens geprobeerd om de roosters van je fornuis af te wassen. De zweetparels stonden op je hoofd, terwijl je de grote roosters slechts met alleen het hoekje in je afwasteiltje kreeg. Tjipke heeft hiervoor de oplossing. Hij neemt gewoon haar roosters mee onder de douche. Eerst even lekker laten weken en dan los met je schuursponsje. Na een woelige strijd komen zowel de roosters als jij weer schoon onder de douche vandaan.

Vang een emmer water op voor je bloemetjes- Sibejan

Sibejan houdt niet alleen van douchen, hij houdt ook van bloemen. Terwijl hij onder de douche staat, staat er gemoedelijk een emmer naast hem die ook wat water opvangt (let er wel op dat die emmer er alleen staat als je geen shampoo gebruikt). Dit water gebruikt hij voor het bewateren van zijn bloemen en planten. Je kunt de emmer natuurlijk ook leeggooien over je moestuin, of tuin.

Iedereen onwijs bedankt voor de tips en als jullie nog meer douche hacks hebben, kunnen jullie ze kwijt hieronder in de comments. De prijswinnaars ontvangen binnenkort bericht over hun prijs.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk1Serieus?0Meh...0Stom

About Author

5 Comments

 • Rik
  Posted 19/06/2011 11:34 pm 0Likes

  Onder de douche bellen? Waarom zou je dat nou weer willen doen?
  Daarbij komt ook dat een natte headset mij niet bevorderlijk lijkt voor het gesprek, als dat dan al verstaanbaar was voor de persoon aan de andere kant van de lijn…

 • Jarik
  Posted 03/05/2011 8:16 am 0Likes

  De emmer is een goed idee!

  Mbt bellen onder de douche. Je kunt je iphone natuurlijk ook op de gang laten liggen en alleen je bluetooth headset gebruiken. Je kunt hem onder de douche toch niet bedienen!

 • Mark
  Posted 02/05/2011 2:46 pm 0Likes

  Als variant op het shampoo ophangsysteem, kan je natuurlijk ook zo’n rekje kopen waar meerdere shampoo flessen gewoon op de kop in kunnen staan. Hoef je in de winkel alleen nog even te kijken welke flessen op de kop kunenn staan. Dit is in de meeste gevallen al mogelijk.

  Zeker makkelijker als meerdere mensen gebruik maken van de douche en allemaal hun eigen shampoo willen gebruiken.

  Meestal kun je dan af met 2 rvs schroefjes

 • marcel
  Posted 30/04/2011 1:20 am 0Likes

  Condoom om je telefoon heen, kun je ook waterdicht smsen en mailen

Comments are closed.