Uruwaza: Je uiterlijk!

Urawaza is een klein, Engels boekje met daarin meer dan 100 kleine Japanse hacks. Van hoe je je kleine zeepje weer groot stuk zeep kan maken, hoe je sneller kan rennen of zelfs hoe je nooit meer omvalt in de bus. Lifehacking behandelt steeds een ander hoofdstukje.

Hoofdstuk 3 bevat hacks om er beter uit te zien. Mooie nagels en zachte huidjes, zonder dure behandelingen!

Hoe haal je pen van je hand?
Als je de vorige dag iets niet mocht vergeten heb je het misschien op je hand geschreven. Vandaag zie je het weer staan en wil je het weg hebben, maar met water en zeep lukt het niet. Ga even rustig zitten en zet een kop thee. Wrijf met een gebruikt theezakje over je hand heen. De teksten op je hand zullen verdwijnen! De catechine in het theezakje mengt met de inkt en laat het loskomen van je huid. Ook de structuur van het theezakje helpt mee met het schrobben.

Hoe neem je een stoommasker in bad?
Stoom is goed voor de huid, het zorgt ervoor dat je poriën open gaan staan. Maar hoe krijg je dat voor elkaar zonder naar de sauna te gaan? Door de sauna naar jou te halen. Ga in bad zitten met een paraplu boven je hoofd. Dit is echt een bizarre hack, maar het werkt. Doordat je de paraplu boven je hebt, blijft het verdampende vocht onder de paraplu hangen, wat er voor zorgt dat er een stoom laag ten hoogte van je hoofd blijft hangen. Een raar gezicht, maar een beetje lifehacker deinst daar niet voor terug!

Hoe zet je een gebroken lipstick weer aan elkaar?
Vrouwen zullen dit probleem herkennen, mannen die een labello bij zich dragen ook. Je hebt de lipstick in je zak en per ongeluk gaat het dopje eraf, je steekt je handen in je zakken en je handen voelen ineens crèmachtig aan. Je lipstick kapot. Allereerst natuurlijk een vlek in je broek, maar ook een dure lipstick verpest! Of niet? Je kan hem weer repareren! Houd een föhn op de lipstick. Hierdoor smelten de stukjes, vervolgens zet je het afgebroken deel weer op de lipstick en leg je hem eventjes een halfuur in de koelkast zodat het weer goed aan elkaar komt. Zo bespaar je jezelf even snel een tientje!

Handige tips en een beetje rare tips. Maar dat was al bekend over het boekje Urawaza!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author