Verander de bestandsnaam voor uitstel van je schoolwerk

 

“Moeten we dat morgen al inleveren? Maar ik moet nog beginnen!” Veel studenten en scholieren zal dit scenario bekend in de oren klinken. Lifehacking.nl schiet de noodlottige student te hulp met een tip waar je gegarandeerd wat kostbare tijd mee kunt winnen.

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/10-tijdsbesparende-tips-van-david-pogue/

Uitstel voor je schoolopdracht

Het is misschien niet de meest nette manier om uitstel af te dwingen, maar je kunt je docent eenvoudig om de tuin leiden door (op de deadline-dag) een corrupt bestand te sturen. Verander de bestandsnaam van een willekeurig -.jpg bestand in -.doc. Mocht je iets voor Marketing in moeten leveren, dan maak je van wallpaper.jpg bijvoorbeeld rapportmarketing.doc. De computer van de leraar zal vervolgens proberen om een .jpg met Word te openen, waarna er de foutmelding verschijnt dat het om een corrupt Word-bestand gaat.

Natuurlijk kun je binnen de kortste keren een mailtje verwachten met de boodschap dat er iets is foutgegaan en of je het goede bestand wilt sturen, maar op deze manier kun je in ieder geval je deadline halen. In de tussentijd kun je gewoon verder werken aan het daadwerkelijke rapport, aangezien de meeste rapporten niet op de deadline-dag worden nagekeken.

Tell Us What You Think
4Te gek3Leuk0Serieus?1Meh...1Stom

About Author

0 Comment

 • Helen
  Posted 25/11/2015 8:45 am 0Likes

  Wat zijn jullie allemaal chagrijnig zeg.
  Ik heb vroeger ook gespiekt, alsof jullie dat niet hebben gedaan!
  Ik vertrouw er op dat als het mis gaat, de leerling zelf verantwoordelijk is met haar of zijn acties, en voor de rest is het gewoon humor!

 • Alex van der Zwart
  Posted 24/11/2015 11:57 am 0Likes

  Ben zelf docent in het hoger onderwijs en dit soort adviezen is erg storend. Nakijkwerk kost veel tijd en dat plant en een docent in. Laat ingeleverd werk zorgt voor vertraging en verschuiving van de planning van de nakijkende docent. Je legt daarmee dus de druk weer bij de docent.
  Maar goed, dit soort trucs zijn bekend en daardoor worden ze vaak met korrel zout genomen. Een student zal namelijk ook alle doc-eigenschappen moeten gaan aanpassen om de docent geen inzicht te geven in ‘doortypen’ na de deadline…..

 • Ivo
  Posted 24/11/2015 10:25 am 0Likes

  helemaal mee-eens met bovenstaande reacties. Kan deze post verwijderd worden? Ik zie dat Lub Snoek zelf ook de deadline niet gehaald heeft voor het plaatsen van zijn profiel bij lifehacking: https://lifehacking.nl/author/lub-snoek/, of heeft hij een corrupt bestand gestuurd….

 • Cees
  Posted 24/11/2015 10:17 am 0Likes

  Wat een waardeloze tip.
  Zeg dan gewoon dat je pc niet waterpas stond en daardoor wat bitjes zijn omgevallen!

 • Anna
  Posted 24/11/2015 7:57 am 0Likes

  Eens! Gelukkig lezen docenten ook mee. De examencommissies zullen het druk krijgen met dit soort fraudegevallen.

 • Frank
  Posted 23/11/2015 8:58 pm 0Likes

  Bah, leer eerlijk te zijn! Dat helpt je voor de rest van je leven! Veel meer dan een zo’n leugentje om eigen best wil op korte termijn.

  • Michel
   Posted 23/11/2015 11:12 pm 0Likes

   Mee eens!
   Hoort niet op deze site ook.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]