Verbeter je focus met Forest

Je hebt vast wel eens momenten dat je even geen afleiding kan gebruiken. Op dat soort momenten is het belangrijk dat je je volledig concentreert op datgene waar je mee bezig bent. Helaas zit het internet vol afleidingen en het pakken van je telefoon om een bericht te beantwoorden gaat bijna automatisch. Zou het niet fijn zijn als er een positieve manier was om je focus vast te houden? Maak kennis met Forest.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/zo-word-je-wakker-zonder-koffie/

Je eigen bos

Forest is zowel een app voor Android, iOS en Windows Phone als een extensie voor Google Chrome en Mozilla Firefox. Bij het opstarten van Forest zie je een zaadje dat in 30 minuten uitgroeit tot een boom. Om de boom te laten groeien moet je de app echter wel open laten staan op je smartphone. Als je een ander venster opent zoals Facebook of WhatsApp, gaat je boom dood. De extensie-variant van Forest laat je een aantal websites op een ‘blacklist’ zetten. Je raadt het al: als je in die 30 minuten deze websites bezoekt als Forest is geactiveerd gaat je boom ook dood. Door je focus vast te houden en geen afleiding te zoeken, groeit je boom verder.

forest-menu

Doordat er elke 30 minuten een boom volgroeit, kun je op één dag een flink bos laten volgroeien. Doordat je natuurlijk zoveel mogelijk bomen wil hebben, voelt het als een prestatie om geen afleidingen te zoeken tijdens je werk. Je kan kiezen uit verschillende soorten bomen en Forest houdt bij hoeveel bomen je per dag plant. Daarnaast kan je nieuwe soorten bomen vrijspelen door succesvol bomen te laten volgroeien.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Gustavo Woltmann
    Posted 16/09/2016 4:04 pm 0Likes

    Leuk idee, zeker om bepaalde websites en apps te blocken. Ik wil het zeker eens proberen, maar weet niet of het ook effectief zal helpen…

Comments are closed.