Verbrande huid? Deze voedingsmiddelen helpen!

Te lang in de zon gelegen of te weinig zonnebrandcrème gebruikt? Een verbrande huid is zoals iedereen tegenwoordig wel weet slecht voor je gezondheid, en tevens pijnlijk. Gelukkig zijn er een aantal voedingsmiddelen die de pijn wat kunnen verzachten als je bent verbrand of zonnebrand kunnen helpen voorkomen.

https://lifehacking.nl/onderweg/de-beste-reistips-hotels-en-overnachting/

Zoete aardappel

Neem twee zoete aardappelen. Kook de ene in de schil, haal na het koken de schil eraf. Als de zoete aardappel eenmaal is afgekoeld, moet je deze aanbrengen op de verbrande huid. Dit zal de pijn verzachten en het genezingsproces versnellen. Maak de andere aardappel klaar volgens een recept dat je lekker lijkt. De vitamine C en betacaroteen in de aardappel zijn goed voor de huid. Met name betacaroteen zorgt ervoor dat je huid beter bestand is tegen uv-straling, waardoor de zonnebrand minder erg zal worden.

Groene thee

Zet een pot groene thee en drink er een paar kopjes van. Breng daarna wat van de afgekoelde groene thee aan op de verbrande huid om de pijn te verzachten. Groene thee heeft tevens ontstekingsremmende eigenschappen, dus het is een goed idee om het zowel te drinken als op de wond zelf aan te brengen.

Pure chocolade

Pure chocolade bevat flavonolen die de huid kunnen beschermen tegen uv-straling. Door regelmatig een kleine portie pure chocolade te eten kan je huid dus beter bestand worden tegen zonnebrand.

Komkommer en watermeloen

Komkommer en watermeloen bevatten allebei veel vocht en zorgen ervoor dat je huid minder droog wordt. Dit helpt bij het genezingsproces van brandwonden, waaronder zonnebrand.

Havermout

Havermoutpap bevat een antioxidant dat vrije radicalen bestrijdt en veel vitamine D, wat in een hoge dosis kan helpen tegen de zwelling en ontsteking van een verbrande huid. En door afgekoelde dunne havermoutpap op de verbrande plek aan te brengen, kun je de pijn verzachten.

Tomaten

Tomaten bevatten net als komkommer en watermeloen veel vocht, en ze zitten boordevol lycopeen, wat de huid kan beschermen tegen schadelijke uv-stralen. Tomatenpuree op de huid kan ervoor zorgen dat de huid minder rood zal zijn.

Karnemelk

Dompel je verbrande huid onder in koele karnemelk, en de pijn zal veel minder worden. Karnemelk heeft bovendien een hydraterende werking, wat het genezingsproces kan bevorderen.

Witte azijn

Als je nog geen blaren hebt, maar je huid erg zeer doet, kun je de ergste pijn zo’n 20 minuten verlichten door witte azijn direct op de huid aan te brengen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author