Vergelijk je Twitter followers met LinkedIn contacten

Twitter en LinkedIn-contacten vergelijkenMischa Coster heeft al eerder geschreven hoe je je Twitterberichten kan doorsturen naar LinkedIn. Sociale netwerken worden steeds vaker aan elkaar gekoppeld en door elkaar heen gebruikt. Mijn zakelijk netwerk zit voor een groot deel op LinkedIn, maar ook op Twitter. Het aantal LinkedIn contacten verschilt echter van het aantal Twitter-volgers. Hoe komt dat? Wie volg ik op Twitter maar is nog geen LinkedIn contact, en andersom? Zou toch mooi zijn om zoveel mogelijk samenhang te creëren. Een handige nieuwe functie in LinkedIn biedt uitkomst. De functie heet ‘Tweets’. Je kunt je contacten en followers niet alleen met elkaar vergelijken, maar ook direct selecteren welke contacten je vanaf dat moment via Twitter wil gaan volgen.
Het installeren is niet moeilijk, hieronder een stappenplan en een tip. Laat in de comments weten als je nog andere handigheden hebt gevonden.

Stap 1
Log in op LinkedIn en ga in het hoofdemenu naar ‘More…’, klik in het verschijnende pull-down menu onderaan op ‘Application directory’. Scroll op de volgende pagina omlaag en bijna onderaan vind je ‘Tweets’ met het blauwe vogeltje.

Stap 2
Laat de boxjes aangevinkt en klik op ‘Add application’.

Stap 3
Vul je Twitternaam en wachtwoord in. LinkedIn maakt nu contact met je Twitteraccount en je komt op de pagina ‘Tweets’ terecht. Onder het tablad ‘Overview’ krijg je een overzicht van al je LinkedIn-connecties die ook op Twitter aanwezig zijn inclusief hun meest recente tweets. Onder ‘Following’ staat iedereen die je al volgt, zowel op LinkedIn als op Twitter, onder ‘Not following’ staan alle connecties die je kunt gaan volgen op Twitter. Onder tabblad ‘Connections’ en dan ‘Not following’ zie je welke contacten je nog niet volgt met ernaast een knop ‘Follow’ om dat wel te gaan doen. Bij de lijst contacten die al wel volgt heb je direct een ‘Unfollow’ optie.

Stap 4
Ga voor de zekerheid even naar het tabblad ‘Settings’ en vink hier ‘Display only tweets that include #in’ aan, anders worden je LinkedIn relaties overladen met jouw Twitterberichten.

Stap 5
Nu je de applicatie ‘Tweets’ hebt geinstalleerd op LinkedIn kun je voortaan eenvoudig via ‘More >  Tweets’ naar deze applicatie gaan en checken of je nieuwe connections ook op Twitter zitten.

Tip: door met je muis op de Twitternaam van iemand te blijven staan, zie je wat zijn laatste tweet was en wanneer die is verstuurd. Mensen die al weken niets hebben gestuurd, hebben misschien minder prioriteit om te gaan volgen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

7 Comments

 • Freerk Terpstra
  Posted 12/10/2010 4:32 pm 0Likes

  @W Goot Ik gebruik deze applicatie ook. Omdat ik in mijn Twitterlijst soms (potentiele) zakelijke contacten heb, waarmee ik ook op LinkedIn connected wil zijn. En andersom, heb ik mensen in mijn LinkedIn-lijst staan waarvan ik ook benieuwd ben naar de Twitterupdates, om het persoonlijker te maken.

 • W Goot
  Posted 12/10/2010 12:29 pm 0Likes

  maar… ik beschouw LinkedIn niet direct als social network. Vind het ook vervelend dat mensen hun tweets ongecensureerd – en dan ook allemáál- doorkoppelen in de updates van LinkedIn.

 • Samvanbuuren
  Posted 12/10/2010 10:07 am 0Likes

  @Camiel, volgens mij kan je die selectie niet maken. Maar misschien heb ik het mis. Iemand? Sam.

 • Camiel
  Posted 12/10/2010 9:52 am 0Likes

  Sam, hoe kunnen we deelnemers aan een groep ‘controleren’ op hun Twitter account?
  Hartelijke groet
  Camiel

 • sabine
  Posted 12/10/2010 8:05 am 0Likes

  Mijn Twitter followers zijn niet 1 op 1 mijn linkedin contacten. Denk dat je er voor moet waken om Linkedin & Twitter aan elkaar te koppelen. Mits je alleen zakelijk twittert, maar anders krijg je ook veel ‘onnodige’ vervuiling waarvan ik me afvraag of dat wel de juiste invloed heeft op je Linkedin-profiel met evt doelstelling daarvan.

 • Samvanbuuren
  Posted 11/10/2010 10:49 pm 0Likes

  Hoi Corrie, het is impliciet inderdaad. Als je vinkje bij de 2e optie zet zoals bij Stap 4 omschreven verschijnen alleen de Twitterberichten op LinkedIn die je hebt voorzien van #in. Laat je het vinkje bij optie 1 staan (display all tweets), dan verschijnen al je tweets ook op LinkedIn. Net wat je voorkeur heeft. Sam.

 • Corrie van Os
  Posted 11/10/2010 10:40 pm 0Likes

  Ik snap stap 4 niet: Stap 4
  Ga voor de zekerheid even naar het tabblad ‘Settings’ en vink hier ‘Display only tweets that include #in’ aan, anders worden je LinkedIn relaties overladen met jouw Twitterberichten.
  Waar staat, dat mijn tweets nu ook op LinkedIn verschijnen?
  Of is dat impliciet?

Comments are closed.