Vergelijk Nederland met If It Were My Home

Inmiddels heeft ieder land wel een onderzoeksbureau die allerlei gegevens bijhoudt over de bevolking. Het leuke van al die data is het feit dat je de landen eenvoudig met elkaar kunt vergelijken. Van de hoeveelheid energie iemand dagelijks gebruikt tot de werkeloosheidscijfers in percentages; het verschilt vaak per land. Wij vonden een leuke website waar je landen kunt vergelijken met Nederland.  Lees ook: Zo groot zijn landen op de wereldkaart echt.

If It Were My Home

Op de website van If It Were My Home kun alle landen van de wereld met elkaar vergelijken op allerlei vlakken. Bij het openen van de website heeft je browser waarschijnlijk al doorgegeven in welk land je je bevindt. Door te klikken op een land, kun je het land waar jij je bevindt vergelijken met dat land.

lifehacking-australie

In het voorbeeld vergelijk ik Nederland met Australië. Je ziet gelijk een kaartje waar de twee landen worden vergeleken qua oppervlakte. De groene, rode en blauwe balken geven de onderwerpen aan waarbij je het juist beter of slechter zou hebben als je in Australië zou zijn geboren.

https://lifehacking.nl/onderweg/waar-zijn-landen-goed-of-juist-slecht-in/

Zo is de kans op werkeloosheid in Australië 31,33% kleiner vergeleken met Nederland, zou je 37% meer elektriciteit gebruiken en is de kans op het oplopen van HIV of AIDS 50% kleiner.

Percentage

Waar het verschil tussen Nederland en Australie nog uit te drukken is in procenten, wordt het een ander verhaal als je Nederland vergelijkt met Afghanistan. Daar zijn nogal wat onderwerpen waar het verschil 2, 3 of 4 keer zo groot is.

lifehacking-afghanistan

Zo is de kans om werkeloos te zijn in Afghanistan 4,2 keer zo groot dan in Nederland en is de kans om vermoord te worden ook 9,3 keer groter dan in Nederland.

Een klein lichtpuntje: je bent daar een stuk minder geld kwijt aan gezondheidszorg!

Bron: If It Were My Home

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author