Verleg je grenzen

Welke doelen heb je jezelf gesteld? Zijn ze realistisch of heel erg hoog gegrepen? Avonturier, schrijver en spreker Alastair Humphreys heeft zijn lat erg hoog gelegd, om te zien waar hij toe in staat was. En dat bleek veel te zijn.

Na zijn studie besloot de energieke Alastair om zichzelf een bizar doel te stellen. Een uitdaging die hij waarschijnlijk niet waar zou kunnen maken, om er onderweg achter te komen hoe ver hij zou komen. Hij besloot om de wereld te gaan fietsen, via een route die twee keer uit de afstand van de omtrek bestond. De reis duurde vier jaar. Hij kwam moeilijke omstandigheden tegen, waarin hij leerde om naar zijn eigen excuses te luisteren, om eerlijk tegen zichzelf te zijn en niet bang te zijn om te falen. Hierna heeft hij nog veel meer uitdagingen aangegrepen.
De lifehacking-les: haal het meeste uit je leven te halen door bizarre doelen te stellen, ze na te streven, door te zetten, en ervan te genieten.

Humphreys spreekt hier 25 minuten over, met een aanstekelijk enthousiasme, tijdens The To Do Lectures. Bekijk de video hier.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

5 Comments

 • Niels Gouman
  Posted 01/05/2012 6:58 pm 0Likes

  Precies! Groooooote doelen! 🙂
  Big Hairy Audacious Goal worden ze ook wel eens genoemd, zie bijvoorbeeld mijn artikel van een tijdje terug: http://strategischlui.nl/inspiratie/focussen/big-hairy-audacious-goal/

 • Janine Sterenborg
  Posted 30/04/2012 12:45 pm 0Likes

  Absoluut waar! Hoe hoger de lat, hoe meer je bereikt. En erg belangrijk: niet teleurgesteld raken als je het hoog gegrepen doel niet haalt, maar blij zijn dat je je grenzen hebt verlegd 🙂

 • Marion Geisler
  Posted 28/04/2012 10:28 am 0Likes

  Het klinkt als een enorm iets… en dat is t ook. Ga maar s zo’n fietsroute doen.
  Maar je hoeft helemaal niet zoiets absurds te doen, om hevig aan je eigen grenzen te knabbelen.
  Als je iets gaat doen, wat je heel graag wilt, maar waarvan je denkt dat je het niet kan, kom je de meest prachtige ervaringen tegen.
  Dus dank voor het artikel en de video, en oooo wat is het waar!

Comments are closed.