Vervoershack: de OV Fiets

Een hack om veel afspraken achter elkaar te kunnen plannen in een ‘andere’ stad, en fit te blijven:

Heb jij wel eens een paar afspraken achter elkaar gehad in een stad? En dan met de auto proberen dat allemaal te redden? Lastig he? Om maar niet te beginnen over het parkeergeld dat je kwijt bent. Wil je dat wat relaxter aanpakken en ook nog een beetje aan lichaamsbeweging toekomen dan raad ik je van harte aan om een abonnement op de OV Fiets te nemen!

Op heel veel stations in Nederland kan je zonder afspraak of reservering de ov-fiets stalling binnenlopen en een fiets meenemen. Er zijn ook verhuurlocaties op andere plekken dan het station. Het zijn prima fietsen, goed onderhouden met baggagedrager en snelbinders (handig voor je aktetas).

Kosten: 9,50 abonnement per jaar, en 2,85 huur per keer (20 uur)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

6 Comments

 • sanne roemen
  Posted 10/08/2009 10:05 pm 0Likes

  Emile, wat een leuke site! Hihi. Ik dacht het al…

 • Emile
  Posted 10/08/2009 10:52 am 0Likes

  Een goede tip voor die mensen die denken dat het zovaak slecht weer is als je moet fietsen, een website waar een zeer regelmatige fietser netjes bijhoudt wanneer het heeft geregend tijdens zijn ritten:

  http://www.hetregentbijnanooit.nl/

 • Toni
  Posted 21/09/2007 3:04 pm 0Likes

  Volgens mij is het de beste uitvinding sinds gesneden brood. Ik heb geen auto of rijbewijs, nooit gehad. En in mijn eigen stad doe ik vrijwel alles op de fiets. Geen parkeerproblemen, flexibel en je doet op een ontspannen manier wat aan lichaamsbeweging zodat je met een opgeruimd hoofd op je werk of afspraak komt.

  Als ik dat in andere steden ook kan doen zou me dat een hoop tijd besparen met zoeken naar bushaltes, wachten, straat zoeken enzovoort.
  Verzopen bij een klant aankomen is misschien geen aanrader, maar wie geen auto bezit en veel buiten is weet dat het met dat slechte weer in Nederland veel minder slecht gesteld is als de meeste mensen wel denken!

  En over dat verdwalen met je fiets in een vreemde stad… ja dat herken ik. Misschien moeten ze er iets als een fiets-tomtom bij gaan leveren?

 • Oliver
  Posted 08/09/2007 1:20 am 0Likes

  Natuurlijk is de fiets een aardig alternatief, maar om heel eerlijk te zijn is het in de meeste gevallen verre van praktisch.
  Aangezien we in ons kikkerland best vaak te maken hebben met regen en wind. Heel eerlijk gezegd zou ik al sowieso geen zakelijk afspraak willen maken als ik weet dat ik daar verzopen aan zou komen, dat maakt geen beste indruk.
  Ook zou ik willen afraden om in een vreemde stad zo maar op een fiets te springen. Verdwalen en dan te laat op je afspraken komen is wel het laatste wat je wilt en is ook verre van stress verminderend. Daarnaast kan je je makkelijk vergissen in afstanden en je snelle rit op de fiets kan uitdraaien om een fietstocht waar je normaal een hele zaterdag de tijd voor neemt.

  Desalniettemin wil ik de OV fiets niet helemaal afkraken. Er zijn situaties waar je waarschijnlijk handiger met een fiets uit te voeten kunt, maar juist in de steden zou ik dan vaker naar het openbaar vervoer grijpen en mijn trip plannen via 9292ov.nl. Of zorg dat je je afspraken op een centrale plek houdt en niet al te ver hoeft te reizen.

 • Sanne Roemen
  Posted 06/09/2007 10:08 am 0Likes

  Hallo Ronald. Leuk dat je reageert op mijn berichtje. Ik hoop niet dat het nu storm loopt en de fietsen straks ‘op’ zijn op de stations hihi. Ik heb het op Radio 1 namelijk ook vermeld 4 september.

 • Ronald Haveman
  Posted 06/09/2007 10:04 am 0Likes

  Leuk om te lezen dat je zoveel plezier van OV-fiets hebt. Juist voor de dingen die jij beschrijft hebben we OV-fiets een paar jaar geleden bedacht. Kis kras door de stad rijden van de ene afspraak naar de andere zonder opstoppingen, parkeergedoe en vervuiling. We zijn blij dat het gebruik enorm groeit, blijjkbaar worden de mensen er blij van.

  Ronald Haverman
  Voorzitter OV-fiets

Comments are closed.