Verwijder een achtergrond met Background Burner

Hoewel het maken van foto’s steeds populairder wordt door apps als Instagram en Snapchat, is lang niet iedereen een meester in Photoshop als het aankomt op het wegwerken van een achtergrond. Gelukkig zijn er snufjes op het web waardoor je dat ook niet hoeft te zijn! Lifehacking ging op zoek en ontdekte de website Background Burner.

Wat doet het?

Zoals de naam al zegt, verbrandt Background Burner een achtergrond. Nee, niet de achtergrond van je monitor en ook niet met een foute vuur-brush of iets dergelijks. Het is een website die een foto die je uploadt analyseert, bepaalt wat de achter- en voorgrond is en vervolgens de achtergrond wit maakt. Hieronder heb ik het geprobeerd met een foto van een paddestoel in het bos.
background burner achtergrond

Zoals je kan zien toont de website na de eerste ‘burn’ drie proeffoto’s. Vervolgens kun je de foto kiezen welke het dichtst in de buurt komt van het gewenste resultaat. Om vervolgens de laatste puntjes op de i te zetten klik je op ’touch up’. Hier kun je met een brush stukjes kiezen uit de foto welke weg kunnen worden gewerkt.

Om de afbeelding in de oorspronkelijke kwaliteit te downloaden moet je inloggen, gelukkig kennen de meeste mensen ook de optie rechtermuisknop -> afbeelding opslaan.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]