Vijf hacks uit voorgaande edities – #Hacktoschool

Aangezien we al een aardige verzameling schoolhacks hebben opgebouwd, kijken we eerst even terug in de voorgaande edities. Hier is genoeg te vinden wat nog steeds bruikbaar is. Buiten de #hacktoschool verzameling is nog veel meer te vinden in ons archief. Zo hebben we mindmap-tips, concentratie-hacks en verschillende tips voor je persoonlijke ontwikkeling.

  1. Hou je concentratie erbij met de Pomodoro techniek. Stefan beschrijft hoe je met een simpele keukenwekker jezelf kunt dwingen om ongestoord in blokken te werken. Ideaal om in de studieflow te komen.
  2. Patrick Mackaaij beschrijft in dit artikel de Cornell methode van aantekeningen maken. In plaats van je vel van boven tot onder te schrijven kun je beter gestructureerd te werk gaan. De Cornell methode is één zo’n methode.
  3. Niels heeft een aantal alternatieven voor Microsoft Office op een rij gezet. Misschien niet de meest vooruitstrevende hack op deze site, maar het kan geen kwaad eens naar goedkopere alternatieven te kijken en kritisch te kijken naar de mogelijkheden van de pakketten voor je ze koopt of download.
  4. En waarom moeten studenten meer gebruik maken van Dropbox? In dit artikel zetten we een aantal mogelijkheden op een rij.
  5. Tenslotte een aanrader als je je kamer in moet richten: Hergebruik materialen en maak je DIY studentenkamer!

Komende dagen meer #hacktoschool tips!

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]