3 manieren om kauwgom uit je kleren te krijgen

Het kan iedereen overkomen: kauwgom op je kleren. Of je er nou per ongeluk in gaat zitten of je kleine neefje dacht je een leuk cadeautje te geven door z’n snoepgoed op je schoot te dumpen. Hoewel kauwgom op je kleren niet zo erg is als het in bijvoorbeeld je haar, kan het heel vervelend zijn en meestal plakt het gelijk vast aan de stof. Daarom hier drie slimme manieren om het uit je kleren te krijgen.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/alternatieve-schoonmaakmiddelen-zuiveringszout-azijn-en-cola/

Bevriezen

kauwgom vriezer
De makkelijkste manier om kauwgom uit bijvoorbeeld je shirt te halen is het kledingstuk in de vriezer te liggen. Hoewel dit misschien een vreemde handeling lijkt, is het snoepgoed een stuk makkelijker te verwijderen als het bevroren is. Het is wel belangrijk om het kledingstuk met de gom naar boven in de vriezer te plaatsen, waardoor het niet verder uit wordt gesmeerd en voor het gemak kun je een stukje karton onder het kledingstuk liggen zodat het niet vies wordt in de vriezer.

Strijken

kauwgom strijken
Leg een kartonnen plank op je strijkplank. Vervolgens leg je het kledingstuk met de gom naar beneden op het karton en strijk je op medium hitte over de stof. Doordat de kauwgom opwarmt, laat het langzaam los. Na enkele minuten kun je het kledingstuk optillen en als het goed is blijft het snoepgoed aan het stuk karton plakken zonder resten achter te laten!

Warmte

kauwgom hitte
Leg het kledingstuk met de gom in heel heet water. Na een tijdje pak je een stokje of broodmes en kun je de kauwgom onder water van de stof afhalen. Een andere methode is het kledingstuk in hete azijn liggen. Om de kauwgom er dan af te halen kun je een tandenborstel gebruiken om het eraf te schrapen. Je kunt de gom ook in stoom houden. Als de kauwgom genoeg vocht heeft opgenomen, kun je het er makkelijk afschrapen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk1Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]