Online gedichten maken? 5 websites voor de luie Sinterklaas

Pakjesavond staat voor de deur, en voor 98 procent van de Nederlanders (linkje naar dat onderzoek hebben we nu even niet paraat) draait dit steevast uit op dezelfde ellende; 4 december is het blinde paniek! Je hebt dat gedicht voor tante Els nog stééds niet geschreven, laat staat dat je die jaarvoorraad aan toiletrollen verpapiermacheed hebt tot een mooie surprise. Met dat laatste kunnen we je niet helpen, maar voor het betere rijmwerk ben je hier aan het juiste adres. We hebben een paar sites voor je verzameld die je helpen rijmen, je tips geven voor een goede opbouw of waar je gewoon een compleet bestaand sinterklaasgedicht vandaan plukt.

Rijmen? Dat doet internet voor je

Tijdens het schrijven van gedichten komt het gegarandeerd voor dat een van je geniale zinnen eindigt met een woord dat je volledige klem zet. Gelukkig bestaat er Rijm.nu, een site die je heel efficiënt rijmwoorden voorschotelt van vrijwel alle bestaande woorden. Vul het laatste woord van je regel in de tekstbalk en de site vindt een rijmwoord. Ook een handig hulpje: Mick’s Rijmwoordenboek.

Tips en rijmen

Denk je creatief genoeg te zijn om alles zelf te doen en vind je het zelfs leuk (ja, die mensen bestaan); op sinterklaasgedichten.com vind je kneiterveel tips en algemene info over het maken van technisch sterke rijms en inventieve constructies. Je wordt er niet meteen Frans Duijts mee, maar indruk maken op tante Els doe je zeker!

Rijmjargon

Wil je graag een enigszins voorspelbaar gedicht maken? Dan zie je onderaan deze pagina een lijst met veelvoorkomende woorden in sinterklaasgedichten; onder de woorden zie je de bijbehorende rijmwoorden. Easy. Peasy.

Gedichten-generator

Hebben bovenstaande site je nog niet uit de brand geholpen? Dan kan je altijd nog je toevlucht zoeken bij een van de vele gedichten-generators. Hier vul je gewoon de basics in zoals de naam (Els), leeftijd (57) en het karakter (luid); de generator doet de rest! Desnoods tweak je dit gedicht aan het eind nog een beetje om hem extra persoonlijk te maken, en dan ben je binnen een half uur klaar met een prachtgedicht.

Beter goed gejat?

Heb je echt geen zin in het schrijven van een gedicht en maakt het je niet uit dat het onpersoonlijk is? Dan kan je op 1001gedichten.nl een keuze maken uit een gigantische bak bestaande gedichten. Origineel is het niet. Extreem makkelijk wel.

Tell Us What You Think
19Te gek17Leuk13Serieus?12Meh...77Stom

About Author

3 Comments

 • Peter Verhoeven
  Posted 17/05/2021 10:49 pm 0Likes

  Mooi dat je verschillende sites vermeld voor het maken van gedichten.

  Deze van Rijmgedichten is goed: https://rijmgedichten.nl/sinterklaas-gedichten-generator/
  En er komen verschillende Sinterklaas gedichten tevoorschijn welke uniek zijn.

 • Johan
  Posted 18/09/2019 10:28 pm 0Likes

  Als je deze eenmaal hebt ontdekt wil je nooit meer anders:

  http://www.sinterklaasgedichtenmaken.nl

  Check het zelf anders even, want je gelooft het anders toch niet. Maar echt, geen reclame en gratis en de meest leuke gedichten rollen er uit. Ik ben fan!

 • Jeroen
  Posted 09/07/2016 9:48 pm 0Likes

  Je kunt ook gaan voor een origineel gedicht 🙂 Een persoonlijk gedicht is op zichzelf al een schitterend cadeau. Zelf gebruik ik al jaren https://www.rijmwoorden.org/

  Maar tegenwoordig heb je wel 20 van dit soort sites. Erg handig hulpmiddel.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]