Vind de mooiste wallpapers voor je computer of smartphone

Meestal ben je na een paar weken wel uitgekeken op die standaard achtergrond op je laptop, pc of zelfs je mobiele telefoon. Wat doe je dan? Googlen op ‘wallpaper’? Meestal krijg je dan achtergronden die je helemaal niet leuk of bijzonder vindt en soms ook nog een lage resolutie hebben. Zou het niet geweldig zijn als er een database was met allerlei soorten achtergronden? Gelukkig zijn die er.

Ball's Pyramid
Een achtergrond van Ball’s Pyramid.

Sociale platforms

Websites als 4chan, DeviantART en Reddit hebben een enorme en gevarieerde achterban waardoor er altijd wel iemand tussen zit met jouw interesses. Het mooie aan deze platforms is dat de content vooral user-generated is en er een scala aan threads/onderwerpen/fora zijn, inclusief achtergronden!

Klik hier voor de:
Wallpaper-thread van 4chan.
Wallpapers van DeviantART.
Subreddit voor wallpapers.

Justin Maller
Een achtergrond ontworpen door Justin Maller.

Website

Als je Googled op ‘achtergronden’ of ‘wallpapers’, krijg je een lange rij aan websites met een database aan achtergronden. Er is er echter maar eentje die ik persoonlijk de beste vindt. Wallhaven.

Wallhaven heeft een enorme database aan achtergronden, welke variëren van 1024×768 tot 3840×2160 pixels. Bij het intypen van een zoekterm kun je filteren op zaken als resolutie, aspectratio en populariteit/relevantie/views/datum. Ondanks dat Wallhaven vooral liggende achtergronden aanbiedt, zijn veel afbeeldingen groot genoeg om te gebruiken op een telefoon of iPad.

Wallhaven
De hoofdpagina van Wallhaven.

Naast de thema’s ‘General’, ‘Anime’ en ‘People’, is er ook de keuze tussen ‘SFW’ en ‘Sketchy’. We hoeven je vast niet te vertellen dat je na het aanvinken van Sketchy ook wat pikantere afbeeldingen zal tegenkomen. Voor wie er geen genoeg van kan krijgen is er ook de NSFW-optie, welke pas beschikbaar wordt na het aanmaken van een gratis account. Belangrijk: je zal merken dat sommige Sketchy-afbeeldingen al behoorlijk niet-geschikt-voor-op-werk zijn, dus denk twee keer na voordat je in een openbare ruimte in de NSFW-afdeling duikt.

Na het kiezen van een achtergrond, opent deze in een nieuw tabblad en krijg je de afbeelding op volledige grootte te zien. Links van de afbeelding zie je informatie als resolutie, grootte in kb/mb, enz. Boven deze informatie zie je de tags die door de uploader aan de achtergrond zijn toegevoegd en de kleuren die je in de afbeelding terugvindt. Wallhaven is momenteel nog in alpha, maar binnenkort kunnen we de ‘zoek op kleur’-functie verwachten, waardoor je nog makkelijker kunt vinden wat je zoekt.

Op zoek naar inspiratie voor een achtergrond? Lees hier ons artikel over de mooiste uitzichten van Europa!

Welke website gebruik jij altijd voor je achtergrond? Laat het ons weten in de reacties!

Wat vind je van deze hack?
1Te gek5Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]