Vizify: een zakelijk profiel met social media

Vizify is een nieuwe site die je profielen op LinkedIn, Facebook, Twitter, Instagram en Foursquare samenvoegt, en een overzicht geeft van wie je op zakelijk gebied bent. Het ziet er veel stijlvoller uit dan About.Me en LinkedIn en je kunt het profiel binnen het format aanpassen aan je eigen wensen.

Hoe werkt het?

Het is je eigen keuze welke social media sites je toevoegt aan Vizify, maar de keuze is beperkt tot de eerder genoemde vijf. Het is geen social medium, maar een persoonlijke pagina waar alles over je te vinden is. Je kunt geen verbinding met iemand maken, of iemand volgen.. Je kunt wel een profiel van iemand delen via de gebruikelijke social media kanalen.

Naast LinkedIn had ik niet de behoefte om ook nog een profiel op bijvoorbeeld about.me aan te maken. Deze moet je steeds weer bijwerken: nog een to do erbij iedere keer als je een nieuwe baan of klus hebt. Werk je echter je LinkedIn bij, dan is dit door de koppeling direct te zien in Vizify. Op die manier is je profiel altijd up to date – mits je natuurlijk je social media bijhoudt.

Het is wel een raadsel welke foto’s Vizify uit je online profielen toont, maar het zijn gelukkig precies de foto’s die je best wilt tonen op een zakelijk profiel. Wil je de informatie op een van je profielen privé houden, koppel dat account dan niet.

Zo kan een account er dan uitzien:

 

Via ‘edit’ rechtsboven kun je verschillende onderdelen aanpassen:

 

Nadelen

De volgorde van de onderdelen op het overzicht is nog een uitdaging om in precies de volgorde te krijgen zoals je het wilt, maar met veel herschikken kom je een heel eind. De site is nog niet foutloos, een nadeel van ‘career’ is bijvoorbeeld dat automatisch je laatst toegevoegde werk/klus op LinkedIn als headline wordt gebruikt. Aanpassen lijkt niet te lukken. Ook de via LinkedIn ingevoerde ‘company website’ is niet aan te passen naar de daadwerkelijke naam van de site. Maar goed, Vizify is nog maar kort online en in ontwikkeling, dus er zal de komende weken nog heel wat veranderd worden.

Via lifehacker.com

Gebruik je Vizify, of ga je het gebruiken? Waarom (niet)?

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Arjan
  Posted 30/08/2012 2:17 pm 0Likes

  Ik ben wel onder de indruk. Volgens mij een hartstikke mooie manier om snel een eenvoudige pagina aan te maken. Het zou helemaal mooi zijn als je hem ook echt kan koppelen aan je eigen domein (zonder redirect).

 • Henriette Hamer
  Posted 30/08/2012 1:49 pm 0Likes

  Ik heb ergens van een website (via Flipboard vermoed ik, dat zegt dan nog niet zoveel) de ‘invite’ , heb er even mee gespeeld, maar kwam al snel tot de conclusie dat ik het niet zo naar mij hand kon zetten als ik wilde. En dan heb ik geen zin meer om verder te spelen, laat staan serieus te gaan spelen.
  Omdat je een mail moet sturen om je profiel te laten verwijderen, heb ik dat nog niet gedaan, maar ik verwacht niet dat ik er mee verder ga.

  P.S. @Daniel: google met “invite for vizify” en je vindt vast wel een site waar ze invites weggeven.

 • Daniel
  Posted 30/08/2012 1:48 pm 0Likes

  Via lifehacker.com toch aan een invite code gekomen: LIFEHACKER

 • Daniel
  Posted 30/08/2012 10:23 am 0Likes

  Nou, voorlopig nog niet. Om een account aan te maken op Vizify schijnt je een invite nodig te hebben. Een klein beetje jammer 🙁

Leave a comment

[wpterms id="3193"]