Voedingsmiddelen die je niet in de koelkast moet bewaren

Niet alle voedingsmiddelen blijven het langst goed als je ze in de koelkast bewaart. Hier noemen we een aantal producten die je beter niet in de koelkast kunt opbergen. Lees ook: 5 tips voor je keukenapparatuur.

Bananen

Bananen worden minder snel rijp als je ze in de koelkast legt, maar ze verliezen dan ook hun voedingsstoffen. Hoe rijper de banaan, hoe meer voedingsstoffen deze bevat.

Avocado’s

Avocado’s worden, net als bananen, veel minder snel rijp als je ze in de koelkast bewaart. Doe dit dus alleen als je een vrij rijpe avocado hebt en deze nog niet meteen wilt gebruiken.

Tomaten

Tomaten verliezen veel smaak als je ze te koud bewaart. Bovendien worden tomaten lekkerder naarmate ze rijpen, en in de koelkast rijpen ze veel minder snel. Ook wordt de structuur van de tomaat in de koelkast aangetast.

Aardappelen

De lage temperatuur in de koelkast zorgt ervoor dat het zetmeel in de aardappelen sneller in suiker wordt omgezet, wat de kleur, substantie en versheid niet ten goede komt.

Uien

url.jpg

Gepelde uien kun je het beste wel in de koelkast bewaren, maar uien die nog in hun jasje zitten blijven veel langer vers als je ze buiten de koelkast bewaart.

Komkommers

De schil van komkommers wordt sneller slecht wanneer je deze in de koelkast bewaart, waardoor je snel beschadigingen en gaatjes krijgt. Bovendien wordt de komkommer sneller zacht.

Basilicum

Basilicum wordt bij lage temperaturen heel snel slap. Je kunt gesneden basilicum dan ook het beste met de stengels in een glas water zetten en op het aanrecht bewaren.

Brood

Brood kun je beter niet in de koelkast bewaren omdat dan het snel uitdroogt en hard wordt. Als je eenmaal een belegde boterham gemaakt hebt is het wel aan te raden om deze in de koelkast te bewaren omdat anders het beleg kan bederven.

Ontbijtgranen

Ontbijtgranen kunnen minder knapperig worden als je ze in de koelkast bewaart. Op kamertemperatuur zijn ze zelfs langer houdbaar dan in de koelkast.

Olijfolie

Olijfolie wordt dik en troebel als je het te koud bewaart. Het kan op zich geen kwaad, en als je de olijfolie daarna weer op kamertemperatuur laat komen wordt deze weer gewoon doorzichtig en vloeibaarder.

Honing

url.jpg

Voedsel bewaar je in de koelkast om de houdbaarheid te verlengen. Met honing is dit echter niet nodig omdat het antibacteriële eigenschappen heeft. In de koelkast wordt honing ook vaak deegachtig van structuur en het kan kristalliseren waardoor je het minder goed kunt verwerken.

Pindakaas

Pindakaas blijft op kamertemperatuur ook lang goed, en is veel beter te smeren dan wanneer je het in de koelkast zet.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

  • Silphya
    Posted 13/03/2017 9:44 am 0Likes

    Oeps… komkommers liggen bij mij altijd in de koelkast. Maar ze gaan zo snel, dat ze de tijd niet krijgen om te verpieteren. Weer wat geleerd dus 🙂

Leave a comment

[wpterms id="3193"]