Waarom voor de zekerheid naar het toilet gaan slecht voor je is

Bijna iedereen doet het: voor je weggaat nog snel even naar het toilet gaan, zodat je niet ineens nodig moet op een moment dat het niet uitkomt. Maar uit onderzoek is gebleken dat dit een slechte gewoonte is. Lees ook: 5 gewoontes die slecht voor je zijn.

Veel mensen gaan zeer regelmatig voor de zekerheid nog even naar het toilet, voor het geval ze een tijdje geen gebruik van een toilet kunnen (of willen) maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lange autorit, een bioscoopbezoek of een vergadering.

Er zijn ook een heleboel mensen die liever geen gebruik van een openbaar toilet willen maken, en daarom telkens voordat ze de deur uit gaan van hun eigen toilet gebruik maken, of ze nu nodig moeten of niet. Maar nu blijkt deze gewoonte op de lange termijn geen goed idee is.

Blaasproblemen

Als je blaas niet regelmatig volledig gevuld wordt, wordt hij zwakker omdat hij niet genoeg (en niet vaak genoeg) wordt opgerekt. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat je veel vaker naar het toilet moet dan normaal is. Dit gebeurt niet als je alleen af en toe als voorzorgsmaatregel naar het toilet gaat wanneer je eigenlijk niet nodig moet, maar zorg dat je er geen gewoonte van maakt.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • martin Dommerholt
    Posted 06/06/2017 11:06 am 0Likes

    fackook = het beste .

Leave a comment

[wpterms id="3193"]