Voor wie wil je bereikbaar zijn?

Als je slaapt wil je liever niet wakker gebeld worden door allerlei mensen waar je op dat moment echt geen behoefte aan hebt. De meeste mensen zetten hun mobiele telefoon dan uit, of op stil. Ja dat kan, maar ik heb een aantal telefoonnummers waar ik altijd bereikbaar voor wil zijn. Als mijn moeder ziek is wil ik dat ze me ’s nachts kan bellen. Als mijn vriendje in het buitenland zit mag hij me -graag zelfs!- wakker bellen. Is er een vervelende situatie in mijn café, dan moet ik bereikbaar zijn. Maar hoe omzeil ik nu al die andere bellers waar ik niet wakker van wil worden?
Slaap-profiel
In je telefoon ga je naar het menu profielen en maak je een nieuw profiel aan. Binnen het profiel kan je bij het item ‘gesprekken accepteren’ alle bellers, alleen van lijst of geen kiezen. Je kiest alleen van lijst en voert de nummers in van degene die je wel wakker mogen bellen. Nu kun je dus ongegeneerd (uit)slapen, want je weet als het belangrijk is wordt je toch wel wakker gebeld.
slaap lekker!

Wat vind je van deze hack?
1Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

20 Comments

 • Jean
  Posted 29/01/2008 8:00 pm 0Likes

  Dit is echt handig!!
  Deze LifeHack dingetjes zijn van die kleine dingen die het allemaal wat overzichtelijker en makkelijker maken.
  Keep up the good work!!

 • bart
  Posted 28/01/2008 11:44 pm 0Likes

  Bv de Motorola razor v3 en in ieder geval een aantal andere Motorola toestellen hebben geen profielen. Daarintegen elke Sony/Ericcson (ook van voordat ze samen gingen) en elke Nokia die ik heb gezien tot nu toe kan dit.

 • Pete
  Posted 27/01/2008 9:35 pm 0Likes

  Heb je nog meer van die enorm handige tips! Ik snap niet hoe je het verzint, hier was ik zelf nooit opgekomen. Was jij ook diegene die vorige week als tip gaf dat je je TV ook uit kan zetten als je een programma niet zo leuk vond? Heb ik ook veel aan gehad.
  OMG, look at what the Internet brought us…

 • Fred
  Posted 26/01/2008 10:56 pm 0Likes

  Werkt inderdaad niet met afgeschermde nummers.
  Iemand daar misschien een tip voor?

 • Koen
  Posted 26/01/2008 10:07 pm 0Likes

  @Alwin: goede tip echter zie anja
  @Anja: stel savonds als standaard ringtone de ” lege mp3″ in als beltoon, dan hoo rje de mensen met een eigen beltoon wel en overdag schakel je terug naar een normale meodie (evt met profielen)

 • Hans
  Posted 26/01/2008 8:27 pm 0Likes

  Prima voostel, alleen hoe zit het met onderdrukte telefoon nummers, bedrijven en ziekenhuizen geven geen nummers door. Dus weer niet bereikbaar !

 • Nico
  Posted 26/01/2008 5:41 pm 0Likes

  Voor mensen die je wilt bannen, verander hun naam in “NIET OPNEMEN” en selecteer een “stille” beltoon.

 • rob
  Posted 26/01/2008 2:20 pm 0Likes

  Inderdaad handig!! Het enige waar ik nog mee zit is dat als er iemand “anoniem” of “afgeschermd” belt zoals bijvoorbeeld ook een alarmcentrale wel doet, je deze niet zo kunt instellen dat je telefoon dan wél overgaat.. of kan dat wel?

 • Martin
  Posted 26/01/2008 7:30 am 0Likes

  Het is bij sommige telefoons ook mogelijk om zelf een tekst in te spreken. Bijvoorbeeld: ”Hans belt’. Dit geluidsbestandje selecteer ik dan als ringtone voor die persoon. Anders moet je altijd eerst op het scherm van de telefoon kijken wie er belt.

 • monica
  Posted 22/01/2008 9:25 am 0Likes

  bij mij mogen:
  iedereen van het huis anubis
  Jack en Rose van de Titanic ( of 1 van de 2 )
  en Leonardo di caprio en Kate Winslet
  ( leonardo is so hot )
  mijn beste vrienden
  mijn ouders
  mijn zusje
  andere familieleden
  die mensen mogen me wakker bellen.

 • Ellen
  Posted 28/12/2007 4:58 pm 0Likes

  Wow… goede tip! Ik had een andere oplossing, maar die niet helemaal 100% werkte. Sommige personen had ik aan de door mij gemaakte bellersgroep Blocked toegevoegd. Deze bellersgroep had ik vervolgens als ringtone een door mij opgenomen ‘stilte”. Maar iedere keer dat er gebeld werd dan hoorde ik wel een irritante klik: de einde van mijn opname-moment. Jouw oplossing is beter!

 • Tonneke
  Posted 26/12/2007 9:01 pm 0Likes

  Werkt ook op Nokia (in mijn geval e61i). Wel eerst in je contactenlijst een groep aanmaken. De aangemaakte groep kan je vervolgens selecteren binnen een bestaand profiel of via een nieuw aan te maken profiel.

 • anja
  Posted 22/12/2007 6:09 pm 0Likes

  @rene ik heb nog niet gehoord dat dat niet kan bij bepaalde toestellen, misschien dat het iets anders gaat als hierboven beschreven, maar het kan vast.
  @alwin het lijkt mij niet heel handig om dat voor de zo’n 400 nummers in te stellen! In mijn telefoon een profiel aanmaken van de mensen die je wél wakker mogen bellen gaat veel sneller!
  En is het dan niet zo dat je die ‘lege mp3 mensen’ overdag ook niet hoort bellen als je ze wel wilt ontvangen?

 • Michiel Wijgmans
  Posted 22/12/2007 5:54 pm 0Likes

  Ah handig, naar zoiets was ik net 4 dagen geleden op zoek! En het werkt ook nog met mijn SonyEricsson 🙂

 • Peet
  Posted 22/12/2007 4:42 pm 0Likes

  Handig! Want idd: door mijn ouders, vriendje en hoogzwangere vriendin wil ik wel gebeld worden als er iets is, maar de rest wacht maar tot ik wakker ben…

 • Alwin
  Posted 22/12/2007 1:45 pm 0Likes

  Bij de meeste toestellen kun je ook een beltoon per persoon kiezen. Wat je dan bijvoorbeeld zou kunnen doen is een “leeg”-mp3tje instellen als beltoon voor de mensen die je niet wakker mogen bellen. Vervolgens kies je een “normale” beltoon voor de mensen die je altijd wakker mogen bellen.

 • Rogier
  Posted 21/12/2007 5:31 pm 0Likes

  Handige tip als je telefoon het ondersteunt.
  Als iemand mij wakker belt zonder een goede reden, zorg ik er voor dat het duidelijk is dat ik daar niet zo dol op ben. Het zal dan geen tweede keer gebeuren.
  Tenzij je overdag moet slapen dan is het een ander verhaal.
  Maar ik neem aan dat een mens met een beetje fatsoen niet na 11u ’s avonds nog gaat bellen.

 • Martijn Aslander
  Posted 21/12/2007 3:33 pm 0Likes

  mijn sony p990i ondersteunt het wel. Handig!

 • Robbie Veldwijk
  Posted 21/12/2007 2:21 pm 0Likes

  Dat is cool, ik ga eens kijken of dat bij mijn telefoon mogelijk is!

 • René
  Posted 21/12/2007 2:17 pm 0Likes

  Dit is een functie van je telefoontoestel en hangt dus af van welk merk en type je gebruikt.

Comments are closed.