Voorkom een schuivende snijplank

Als je een lekkere pasta of een zomerse salade maakt, dan moeten alle ingrediënten natuurlijk ook perfect gesneden zijn. Elk blokje komkommer of courgette moet dan uiteraard exact even groot zijn. Met je tong uit je mond val je met je mes de courgette aan en op het moment dat je kracht zet om te snijden, verschuift de snijplank. Meteen al geen rechte blokjes meer. Behoorlijk irritant.

Maak de keukenrol natGelukkig is een schuivende snijplank heel makkelijk te verhelpen. Maak een stuk keukenrol of een vaatdoekje nat onder de kraan en leg het op het aanrecht. Leg de snijplank bovenop je natte doekje en druk de snijplank goed aan. Et voila, geen schuivende snijplank meer en dus altijd prachtige blokjes groente.

Ramon is de bedenker van de Bendoo Box (www.bendoobox.nl) en community manager van de NLJUG (www.nljug.org) en Vives Magazine (www.vives.nl). Hij is een echte gadget-nerd, die altijd op zoek is naar de nieuwste technische snufjes. Dankzij zijn extreem korte spanningsboog is hij constant op zoek naar lifehacks om “lange” taken in te korten. Volg Ramon op Twitter:@r_wieleman

(Fotocredits Shutterstock)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]