Voornemens in 2014 volgens onze auteurs

We zitten al weer een paar dagen in het nieuwe jaar, maar het voelt alsof 2014 nu pas echt weer begint. De vakantiedagen zitten er op en we kijken het nieuwe jaar in. De eerste goede voornemens pakken al goed uit, of verdienen nog wat meer aandacht. Een aantal van ons geven je graag wat extra wijsheid mee voor 2014.

Houd in 2014 je werk en hoe je dat aanpakt eens tegen het licht!

Jos vd Voort vd KleijAls Lifehacking een doel zou moeten dienen, dan zou dat in mijn visie het verwijderen van frictie uit je workflows moeten zijn.

Te vaak wordt de focus gelegd bij weer een nieuwe app die het net weer wat mooier of anders kan dan de oude of vorige. In de euforie van een nieuw speeltje wordt nog wel eens vergeten dat het ook een functie moet hebben in je dagelijkse werk.

Kijk ook eens of je de tools die je nu gebruikt wel ten volle door jou worden uitgenut. Gebruik je alle sneltoetsen van je tools? Zitten er functies in die je niet gebruikt maar jou veel tijd zouden kunnen besparen? Het spreekwoord zegt niet voor niets: “Gooi geen oude jas weg voordat je een nieuwe hebt”.

Bezin je eens op jouw werk en hoe je de dingen doet. Waar kan het beter? Waar doe je dubbel werk? Kan je ergens tijd besparen door het anders aan te pakken? Waar zit bij jou de frictie in je dagelijkse werk? Kan je “oude” jas je nog helpen of heb je een “nieuwe” nodig?

Jos v.d. Voort v.d. Kleij (auteurspagina)

Maak van 2014 jouw luiste jaar ooit.

Niels GoumanLuiheid. Veel mensen kijken er een beetje op neer, maar volgens mij is het de bron van alle revoluties geweest.

Luiheid + Noodzaak = Innovatie.

Je moet te lui zijn om een bepaalde taak te doen. En er moet een noodzaak zijn om de resultaten die uit die taak hadden voortgevloeid te verkrijgen.
Minder doen, en minstens hetzelfde bereiken. Denk er maar eens over na, elke ontwikkeling heeft dit in de bron. Tijdens de Lifehacking Mini Academy Online gaf ik een paar voorbeelden van revoluties die hierdoor zijn ontstaan.
Onthoud dat jij ‘slechts’ 42.339.780 minuten hebt in je leven. Als jij zo veel mogelijk uit die beperkte hoeveelheid minuten wilt halen is het jouw plicht om je innerlijke luiaard te omarmen.

Niels Gouman (Auteurspagina)

Maak 2014 het Jaar van de Wolk

Oskar van RijswijkInternet en de cloud zijn al méér dan alleen een externe harde schijf voor je bestanden. Het is een bibliotheek barstensvol muziek, video, films en TV-uitzendingen. In 2014 breken ook de online bibliotheken voor boeken door. Alles wat je digitaal kunt consumeren zal goedkoop in de cloud beschikbaar zijn.

Draden, papier, schijven en oude apparaten kun je wegdoen wanneer je al je spullen digitaal in de cloud bewaart. Doe het gewoon in 2014: gebruik zoveel mogelijk spullen digitaal door ze in clouddiensten te bewaren of te huren in een digitale bibliotheek. Kan het ding niet digitaal – huur of leen het dan via een webmarkt, alleen wanneer je het nodig hebt.

In 2014 zal er volop keuze zijn aan computers, die prima combineren met de cloud. In alle maten en prijsklassen. Smartphones in vele vormen en kleuren. Goedkope Android-tablets en of de duurdere iPads. Of zo’n heldere kleine Mini van Apple of Nexus van Google. In 2014 zul je ook kunnen kiezen voor een cloudcomputer op notebookformaat: een grote tablet of een van de vele nieuwe modellen Chromebooks. Volgend jaar kun je zelfs een computer kopen in een bril of een armband. Allemaal cloudcomputers die een lange batterijduur hebben en het meteen doen als je ze aanzet. Daarmee heb je altijd en overal de cloud bij je.

Waarom juist in 2014 volledig digitaliseren? Dit jaar breekt 4G door, waarmee je mobiel vrijwel in heel Nederland voldoende snel met de cloud verbonden bent. Dan is het gewoon handig wanneer al je spullen in de wolken staan.

Oskar van Rijswijk (Auteurspagina)

2014 is het jaar van digitale positiviteit

Frank MeeuwsenHet is heel makkelijk om je spullen in de cloud te zetten. Dat kan al jaren en het wordt alleen maar sneller, makkelijker en aantrekkelijker om te doen. Via je mobiel, je laptop of tablet. Tegelijkertijd is het heel makkelijk om kritiek te hebben op deze manier van werken, want in 2013 hadden we Snowden en de NSA. Het is heel makkelijk om direct een negatieve mening te hebben en deze online te ventileren. Maar wat je eens kunt proberen in 2014 is de positieve kant van dit alles te zien. Na te denken en te proberen hoe je er zélf een positieve draai aan kunt geven. Hoe kun je iemand helpen om wél zijn werk zo slim en makkelijk mogelijk te doen én tegelijk inzicht kunt geven op gebied van privacy en veiligheid?
De wereld is veranderd en we zullen niet meer teruggaan naar een tijd waar we geen clouddiensten hebben en waar mobiele telefoons niet het straatbeeld domineren. Veel van onze informatie en gevoelige data staat op servers en dat zal nog wel een tijd zo blijven. Zoek naar een manier om zelf veilig, verstandig en vertrouwd je werk te kunnen doen met gebruik van de technologie van nu. En help dan anderen om datzelfde te doen.

Frank Meeuwsen (Auteurspagina)

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

  • Jacob Odilon
    Posted 10/01/2014 9:30 am 0Likes

    Leuk stukje. Het betreft hier echter geen voornemens zoals de titel doet vermoeden, maar meer tips en trends. Goede voornemens beginnen meet bij jezelf 🙂

    • Frank Meeuwsen
      Posted 10/01/2014 11:30 am 0Likes

      Hi Jacob, ik heb in elk geval wel het voornemen om digitale positiviteit uit te stralen 🙂 Mooie blog heb je zelf trouwens! Met goedkeuring van Leo? 😉

Comments are closed.