De 10 meest gegooglede vragen over onze gezondheid (deel 2)

We hebben het allemaal wel eens gedaan. Je voelt je niet zo lekker, maar je hebt geen zin om naar de huisarts te gaan. In plaats daarvan stel je je vertrouwen op Google. Die weet toch alles? Hier bespreken we de vragen over gezondheid die we het afgelopen jaar het vaakst aan de zoekmachine hebben gesteld. Geen zorgen, er is waarschijnlijk niets aan de hand.

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/je-slaaphouding-kan-je-gezondheid-beinvloeden/

Lees hier het eerste deel met gezondheidsvragen!

Wanneer begint ochtendmisselijkheid?

Meestal begint ochtendmisselijkheid binnen de eerste 12 weken van een zwangerschap. Na 16 tot 20 weken gaat het meestal vanzelf over. De naam kan verwarrend zijn, aangezien deze misselijkheid op ieder moment van de dag kan toeslaan. Niet alle vrouwen worden er ziek van, sommigen voelen zich hooguit een beetje misselijk – wat gewoon normaal is.

Om de symptomen te verlichten, moet je ervoor zorgen dat je genoeg rust krijgt, genoeg vocht binnenkrijgt (nippen, geen grote slokken) en af en toe maaltijden eet met veel koolhydraten en weinig vet zoals brood of pasta.

Als het je niet lukt om voedsel of drinken langer dan 24 uur binnen te houden, je urine donker kleurt, duizelig wordt of een hoge lichaamstemperatuur krijgt, maak dan een afspraak met een dokter.

Wat moet ik doen bij pijn op de borst?

Pijn op de borst kan een symptoom zijn van veel zaken, waaronder angina pectoris, en komt voor als de bloedtoevoer naar het hart wordt belemmerd. Dit wordt meestal veroorzaakt door fysieke activiteiten of emotionele stress en gaat meestal voorbij als je een paar minuutjes rust pakt.

Andere oorzaken die pijn in de borst kunnen veroorzaken zijn refluxziekte, een verrekte spier of nerveusheid. Als de pijn blijft aanhouden, ga dan naar een dokter. Wanneer je plotseling erg veel pijn aan je borst hebt, gepaard met een drukkend of zwaar gevoel dat langer dan 15 minuten aanhoudt, bel dan een ambulance. Dit kan een symptoom zijn van een hartaanval.

Waarom ben ik vaak angstig?

Een angststoornis treft ongeveer 5% van alle mensen. Oorzaken hiervan zijn vaak een overactiviteit van de hersendelen die verantwoordelijk zijn voor emoties, een onbalans in de chemicaliën van je hersenen of het gebruik van alcohol of drugs.

Veel mensen zijn angstig, maar leiden niet aan een angststoornis. Sporten, stoppen met roken en minderen met alcohol kan kunnen je angstgevoelens terugdringen. Als je van mening bent dat je angstgevoelens invloed hebben op je alledaagse leven, maak dan een afspraak met een dokter om een mogelijke behandeling te bespreken.

Waarom heb ik steeds hoofdpijn?

Hoofdpijn is één van de meest voorkomende klachten die mensen hebben over hun gezondheid. In Nederland kampen meer dan 3,5 miljoen mensen met hoofdpijn die vaak terugkomt.

Toch zijn de meeste soorten hoofdpijn niet ernstig en gaat het vaak om spanningshoofdpijn, wat veroorzaakt kan worden door zaken als stress, een slecht postuur en uitdroging.

Sommige mensen hebben ook last van migraine, wat weer ernstigere gevolgen als misselijkheid en overgeven met zich mee kan brengen. Een bezoek aan de drogist kan helpen, maar als de migraineaanvallen heel ernstig zijn kun je beter een afspraak maken met een dokter voor een sterker medicijn.

In zeldzame gevallen is hoofdpijn een symptoom van een beroerte, een hersenvliesontsteking of een hersentumor. Dergelijke soorten hoofdpijn zijn vaak extreem pijnlijk en gaan ook niet voorbij. Zoek in zulke gevallen direct medische hulp.

Waarom heb ik een trillend ooglid?

Heb je vaak een trillend of samentrekkend ooglid? Geen zorgen, het is meestal een teken dat je gewoon moe bent.

Als je echter merkt dat je opvallend vaak knippert of soms één of beide ogen dichtknijpt, kun je lijden aan blepharospasme. Meestal heb je niet langer dan een paar seconden tot een paar minuten last van deze spanningen, en het is nog steeds niet duidelijk wat de oorzaak. In sommige gevallen wordt er botox ingespoten om de spieren te ontspannen. Maak een afspraak met je dokter als je last hebt van de laatstgenoemde symptomen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author