Freedom: Vrijheid van je internet

Het internet zit vol afleiding. Het ene moment zijn we op zoek naar informatie over een relevant onderwerp, en het andere moment zitten we weer op YouTube naar nieuwe filmtrailers te kijken. Soms heb je internet nodig voor je werk, maar als dat niet het geval is kun je ook het hele internet even uitzetten. Maak kennis met Freedom voor Mac. Lees ook: Verbeter je focus met Forest.

Met Freedom kan je een timer instellen die je internet “uitzet”. In de tijd die je instelt word je WiFi en Ethernet poort uitgeschakeld. Zo kan je dus even ongestoord aan de gang gaan aan dat ene project, zonder ongemerkt je tijd te verspillen met Twitter, Flickr, YouTube, en Google Earth.

freedom

Link: Freedom voor Mac.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • Noëlle
  Posted 21/02/2017 10:17 pm 0Likes

  Ik ben zelf erg fan van FocusMe, wat het wél op Windows doet (en ik geloof ook voor Mac). Niet in het Nederlands verkrijgbaar. Volgens hun site: “Supports Windows 10, Windows 8, Windows 7, Vista and XP. Use any browser you want: Google Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer, Opera, Safari and many more.” Via “Get started” onderaan hun pagina kun je een gratis trial krijgen.

  Je kunt aangeven op welke tijdstippen (per dag of per week – of “voor de komende X tijd”), welke programma’s en welke websites geblokkeerd moeten worden, of het helemaal geblokkeerd moet worden of pas na een bepaalde tijd per dag/per uur – en nog veel meer. Er zijn verschillende graden van blokkades (gewoon naar het programma gaan en deblokkeren tot onmogelijk te stoppen), waarbij ze aangeven dat wanneer je een manier vindt om om “onmogelijk” heen te komen, je dit mag melden en ze dat gaan oplossen.

  Overigens: ze zijn continu aan het verbeteren. Ze willen samen gaan werken met telefoons (tot die tijd raad ik (Offtime) aan) en ook het synchroniseren met je agenda wat (Offtime) premium kan staat nog op het lijstje met ontwikkelingen.

  Voor de mensen die zeggen: gooi heel internet uit – dit werkt niet altijd. Ik persoonlijk moet vaak onderzoek doen en heb het internet aan wetenschappelijke artikelen nodig, maar niet mijn social media. Een programma/app kan die gedeeltelijke blokkering wél bieden.

  Je mag het volgende verslaafd noemen. Als ik aan het internetten ben, heb ik met [ctrl+t, f, enter] facebook voor mijn neus. Deze combinatie kan ik blind uitvoeren en zit behoorlijk geprogrammeerd in mijn zogenaamde ‘muscle memory’. Als ik alle tijd heb, open ik graag regelmatig facebook en is dit geen probleem. Hierdoor is het extra lastig om deze gewoonte niet uit te voeren op het moment dat ik serieus bezig moet zijn. Zit ik echter een week zonder internet, zoals op vakantie vaak is, dan heb ik geen ontwenningsverschijnselen en/of drang om toch facebook te checken. Ik zie het als een gewoonte, niet een verslaving. Hoe het bij anderen werkt zal ik niets over zeggen, maar mijn wilskracht is niet onuitputtelijk. Ik gebruik het liever voor het afmaken van dingen die ik niet leuk vind maar wel moeten gebeuren, dan voor het onderdrukken van gewoontes.

 • Joop
  Posted 15/08/2008 2:14 am 0Likes

  wat een bullshit allemaal. Als je echt tijd nodig hebt waarbij je niet gestoord wilt worden zet je internet toch af. Ook email is op dat moment niet spannend..toch??

  Wat men allemaal al niet voor onzin verzint om zogenaamd interessant en snugger bezig te zijn. In die tijd kan een normaal denkend persoon een heel project afronden.

 • Erik M.
  Posted 14/08/2008 11:35 pm 0Likes

  Beste Matthijs,

  Natuurlijk, ieder zijn eigen ding.

  Echter, als je je product Freedom noemt terwijl het je computer beperkt, en ook nog eens je gedrag blokkeert dat je uit vrije wil kan veranderen…

  Nouja, you get the point.

 • Matthijs Roumen
  Posted 14/08/2008 7:40 pm 0Likes

  @Kuuk / @Erik / @Erik M.: Toch zijn er kennelijk mensen die het wel een handige applicatie vinden. 🙂 Ieder zijn ding, toch?

 • Erik M.
  Posted 14/08/2008 7:28 pm 0Likes

  Ik werk aan een nieuw product “Free Will”. Het wordt waarschijnlijk een pil, het schakelt alle 5 zintuigen uit en verlamt elke spier in je lichaam. Binnenkort kan je je eindelijk ontspannen zonder orde in je leven te hoeven scheppen of verantwoordelijkheid te nemen voor verslavingen en ander dysfunctioneel gedrag.

  Binnenkort verkrijgbaar in een winkel bij jou in de buurt.

  (Disclaimer: Free Will kan de onmiddelijke intreding van de dood tot gevolg hebben)

 • Jan Willem
  Posted 14/08/2008 5:46 pm 0Likes

  Bestaat zoiets ook voor websites? Zodat je bijvoorbeeld niet naar http://www.nu.nl kunt surfen voor een bepaalde tijd?

 • Erik
  Posted 14/08/2008 4:28 pm 0Likes

  Triest als je zoiets als dit nodig hebt.

 • qwerty
  Posted 14/08/2008 12:13 pm 0Likes

  wat voor mij goed werkt is Temptation Blocker. dan kies je welke programma’s je wilt afsluiten voor hoeveel tijd. Dan kan je dus je webbrowser uitzetten maar je mail nog steeds gebruiken. De block omzeilen kan maar alleen door een erg lange ingewikkelde code in te tikken en daar heb je echt geen zin in. freeware en voor windows

 • uffe1909
  Posted 14/08/2008 11:35 am 0Likes

  windows:
  Rechts onderin: netwerk icoontje.
  Rechtermuis click: disconnect

 • Kuuk
  Posted 14/08/2008 10:15 am 0Likes

  Als je zo’n timer nodig hebt, ben je gewoon verslaafd! Wat een afhankelijkheid. Heb je geen internet nodig, dan wel een timer om internet uit te schakelen. Stelletje robots voor wie dit is verzonnen.

 • Rogier
  Posted 25/07/2008 6:07 pm 0Likes

  Verdomt het werkt! Voor mij beter dan elk ander GTD programma dit is zoals Martijn al zei net die stok achter de deur! Bedankt voor de tip Matthijs!

 • Guus Pijpers
  Posted 10/07/2008 6:40 pm 0Likes

  Google heeft een programma gemaakt, E-Mail Addict. Daarmee kunnen gebruikers zich 15 minuten “uitschakelen” van hun e-mail account. Het scherm wordt grijs en de boodschap verschijnt: “Take a walk, get some real work done, or have a snack. We’ll be back in 15 minutes!”

  Helaas is de tijd niet zelf in te snellen. Maar komt zeker gezien de eerste gebruikersreacties.

 • Matthijs Roumen
  Posted 10/07/2008 3:31 pm 0Likes

  @fleur, @snlruz: Heb helaas geen windowsvariant hier van kunnen vinden. Zal er ongetwijfeld wel moeten zijn.

 • snlruz
  Posted 10/07/2008 3:29 pm 0Likes

  Precies wat ik zoek….maar dan voor Windows! Weet iemand een vergelijkbaar tooltje voor XP?

 • Martijn Aslander
  Posted 10/07/2008 1:30 pm 0Likes

  ik was ook eerst skeptisch over dit programma.. maar soms wil je echt even focussen op het afmaken van een klusje.. freedom een uurtje inschakelen is net die stok achter de deur waardoor je gefocust kunt blijven…

 • Jeroen Gerth
  Posted 10/07/2008 12:14 pm 0Likes

  Je kan ook gewoon de stekker van je router/modem er uit trekken. Of je netwerkkaart handmatig uitzetten. Of je zet de computer uit en ga wat analoog werk doen. 🙂

  Naam van het proggie is wel leuk.

 • Leon
  Posted 10/07/2008 11:37 am 0Likes

  @ Fleur: ben heel erg benieuwd hoe je dan internet op je PC hebt? Via telefoonmodem?

  Of heb je nog een oude netwerkkaart met directe coaxiale aansluiting.

  @ Peter van Veen: inderdaad en ik moet zeggen werkt ideaal…..

 • fleur jansen
  Posted 10/07/2008 11:10 am 0Likes

  ow ja.

  Ik gebruik geen WiFi en Ethernet poort, gewoon via de kabel.

 • fleur jansen
  Posted 10/07/2008 11:09 am 0Likes

  Beste Mathijs,

  Een erg handige applicatie, vraag me hard op af of er voor Windows xp een gelijk soortig programma bestaat?

  Ben benieuwd,

  xx
  Fleur

 • Peter van Veen
  Posted 10/07/2008 11:09 am 0Likes

  Erg vernuftige naam voor deze applicatie…

  Freedom = geen internet. Wie had dat ooit kunnen denken!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]