Waar bewaren?

Als je tien bureaus goed bekijkt, vind je op acht van de tien bureaus spullen die de eigenaar maar zelden gebruikt. Een perforator staat vaak prominent in beeld – terwijl die maar eens in de twee maanden wordt gebruikt. Een doosje vol eigen visitekaartjes staat te verstoffen onder de monitor – maar ik moet de eerste keer nog meemaken dat ik, zittend aan mijn eigen bureau, een langslopende onbekende mijn visitekaartje geef. In de la ermee!

Een vuistregel voor werkplekken is om dichtbij te bewaren wat je veel gebruikt, en vice versa. Dat rijtje woordenboeken en stijlboeken ziet er professioneel uit. Gebruik je ze ook regelmatig? Of is dat te verwaarlozen? Zet ze in de kast, dat levert meer ruimte op je werkblad op. Of nog beter: kies voor goede online alternatieven, zoals Onze Taal en Mijn Woordenboek. In veel gevallen is dat een prima oplossing voor je vraag of dilemma – en vaak nog actueler ook.

Thuis werkt het op dezelfde manier: dingen bewaren op de plek waar je ze gebruikt. Soms is het ook juist het slim kiezen van de plek die zorgt dat je iets vaker gaat gebruiken. Zo moest ik van de tandarts meer flossen en tandenstokers gebruiken. Na het tandenpoetsen ’s avonds vergat ik het maar liever; ik dook liever mijn bed in. Met als gevolg na een half jaar weer een standje van de tandarts. Gelukkig zag hij dit vaker en had hij een gouden tip: bewaar ze op een plek waar je er tijd voor hebt. Dat werd dus in mijn nachtkastje! Als ik nu ’s avonds in bed televisie kijk of een boek lees, is er alle tijd om even rustig te flossen. Hetzelfde geldt voor uitgebreid je gezicht schoonmaken en verzorgen. Sinds ik die spullen in een mandje naast mijn bed heb liggen in plaats van in de badkamer, neem ik meer tijd voor deze handelingen dan wanneer ik dat op de badmat voor de spiegel moet doen.

Denk dus na over waar je iets veel gebruikt (of veel zou gebruiken), en pas daar je omgeving op aan. Zo maak je het jezelf een stuk makkelijker! Inspiratie voor mooie werkplekken vind je op de Featured Workspaces pagina van Lifehacker.com!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

6 Comments

 • Tess
  Posted 02/11/2010 10:27 pm 0Likes

  Goed gezegd. Daarbij is het ook handig sommige dingen in veelvoud te hebben en op verschillende plekken. Mijn toilettas staat gevuld in de kast: tandeborstel, -pasta, shampoo e.d. maar ook minder standaard items als bv. nagelknipper, lippenbalsem en antivoetschimmelcreme (dat heb ik nou eenmaal af en toe nodig). Veel minder lastminute vertrekstress en minder vergeten.

  Ik heb in de auto dus óók lippenbalsem (dat heb ik daar somehow altijd nodig) en extra zakdoekjes (ook vaak vanwege de kids).

 • Morgenster
  Posted 21/10/2010 1:30 am 0Likes

  Freek, ik heb ook de tandenstokers in de auto liggen, inclusief parfum, mascara etc. Ook schoonmaakdoekjes. Ik rook namelijk en als de brug openstaat, maak ik even de auto aan de binnenkant schoon.

 • Freek
  Posted 07/06/2010 6:52 pm 0Likes

  Daarom heb ik tandenstokers in de auto liggen!

Comments are closed.