Waarom is Quality time met kinderen belangrijk?

Vooral jonge kinderen vragen veel aandacht, maar ook op latere leeftijd is Quality time belangrijk. Het gaat er bij Quality time niet alleen om dat je in de zelfde ruimte als je kind bent, maar ook dat je aandacht voor ze hebt. In deze tijd vol met technologie vergeten we soms weleens om aandacht aan elkaar te geven en met elkaar te praten, maar dat is juist heel belangrijk.

Voordelen

De band met je kind versterkt

Ben je vaak omringt door familie of vrienden, zorg er dan voor dat je eens in de zoveel tijd wat Quality time met je kind hebt. Zowel jouw gedrag als dat van je kind verschilt met het gedrag en jullie houding tegenover elkaar als dat jullie hebben in een groep of met meerdere mensen in de buurt.

Kinderen merken al snel dat je niet aandachtig luistert of met meerdere dingen bezig bent. Zowel een-op-een gesprekken als het een-op-een ondernemen van activiteiten kan jullie band versterken. Een kind deelt bepaalde dingen waarschijnlijk ook sneller als er geen andere mensen bij zijn. Iets leuks doen met je kind kan ze een speciaal gevoel geven.

Om aandacht vragen

Als een kind niet genoeg aandacht krijgt of dat gevoel heeft. Dan kan het zijn dat hij of zij om aandacht gaat vragen. Vooral als je meerdere kinderen hebt kan het lastig zijn om ze individuele aandacht te geven. Probeer dit, met bovenstaande gedachte in je hoofd, toch te doen. Dit voorkomt (in de meeste gevallen) dat ze op een vervelende manier om aandacht gaan vragen.

Inzicht

Quality time met je kinderen is niet alleen belangrijk voor het kind. Ook voor jou als ouder kan het voordelen hebben. Je leert je kind op een andere manier kennen. Bepaalde eigenschappen en kwaliteiten gaan je opvallen en ook de wensen en behoefte van je kind zullen aan het licht komen.

koken-300

Een-op-een

Je kunt op veel verschillende manieren een-op-een tijd met je kind doorbrengen. Je hoeft niet meteen een heel dagje uit te plannen. Pas het ook in jullie dagelijks leven toe door bijvoorbeeld (als je meerdere kinderen hebt) om en om/af en toe je kind te betrekken bij het koken.

Andere dingen om samen te doen:

  • Lezen/voorlezen
  • Huiswerk maken
  • Wandelen
  • Spelletjes spelen/puzzelen

Uitjes:

  • Dagje winkelen
  • Lunchen/uiteten
  • Bioscoop
  • Dierentuin

Buiten deze dingen zijn er natuurlijk nog veel meer leuke dingen te doen. Heb jij nog een leuke tip? Laat dan zeker even een reactie achter.

 

Bron: Ze

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]