Waarom je nieuwe kleding eerst moet wassen

Als je nieuwe kleding gekocht hebt, ben je misschien geneigd om deze zo in de kast te leggen. Hier noemen we een aantal redenen waarom je ze toch beter eerst kunt wassen. Lees ook: 6 dingen die je met zakjes silica gel kunt doen.

Nieuwe kledingstukken ruiken meestal nieuw en schoon. Daarom is het verleidelijk om ze meteen te dragen of in de kast te leggen, zonder ze eerst te wassen. Dit is echter onverstandig.

Hygiëne

Kleding wordt in de winkel regelmatig gepast. Weet jij veel wie jouw T-shirt allemaal heeft aangehad? Niet iedereen is even fris en ook al ruik je misschien niks raars, het is toch geen prettig idee om iets aan te hebben dat mogelijk al weken in de winkel door Jan en alleman gepast is. Zo kunnen hoofdluizen en schurft via kleding worden overgedragen. Vooral kleding die direct op de huid gedragen wordt moet je echt eerst even door de was doen.

Chemicaliën

Een andere zeer goede reden om nieuwe kleding eerst te wassen is het feit dat de verfstoffen en formaldehyde die in het productieproces gebruikt worden schadelijk kunnen zijn voor de huid.

Vlekken

Nieuwe kleding geeft vaak af, omdat er zich nog losse verfstoffen in bevinden. Als je met ongewassen nieuwe kleding aan op licht meubilair gaat zitten, kan je kleding hier vlekken op achterlaten. En als je je nieuwe rode T-shirt op een witte broek draagt, heb je al gauw roze vegen op je broek zitten.

Wassen

Was je nieuwe kleding op een zo hoog mogelijke temperatuur om zoveel mogelijk bacteriën te doden. Controleer hiervoor het labeltje in elk kledingstuk, zodat je het niet per ongeluk veel te heet wast. Vergeet niet dat nieuwe kleding meestal afgeeft, dus was nieuwe kledingstukken de eerste paar keer apart.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

3 Comments

Leave a comment

[wpterms id="3193"]