Waarom je ook eens alleen moet reizen

Zonvakanties, skivakanties, stedentrips of hele wereldreizen. Allemaal reizen die je vaak met vrienden, familie of je geliefde maakt. Heel leuk allemaal maar kan je ook, of is het leuk, om alleen te reizen? Wij denken van wel! Zo zitten er een aantal voordelen aan het reizen in je eentje.

https://lifehacking.nl/onderweg/zo-slaap-je-makkelijker-in-het-vliegtuig/

Reizen

Vrijheidsignpost_home

De vrijheid van alleen reizen begint al bij het kiezen van waar je reis naar toe gaat. Welk land wil jij graag ontdekken en wanneer heb jij hier tijd voor? Als je alleen reist maak je elke beslissing zelf. Mocht je een langere reis gaan maken, dan beslis je ook hier hoe en wat. Wanneer ga je naar een andere bestemming, welke route neem je en hoe en waar verblijf je? Allemaal keuzes die jij maakt. Je hoeft even geen rekening te houden met anderen.

Comfort-zone

De keuze om alleen op reis te gaan is niet voor iedereen even makkelijk. Het kan namelijk nogal out of your comfort zone zijn. Alleen op reis gaan is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Zorg ervoor dat je zeker bent van je keuze en je ook daadwerkelijk de uitdaging durft aan te gaan. De kans dat je in onbekende situaties terecht komt is erg groot. Dit hoeft gelukkig niet iets negatiefs te zijn!

Zelfkennis

Als je alleen reist ben je op jezelf aangewezen. Op een reis ben je natuurlijk niet constant alleen, maar op de momenten waarop je wel alleen bent heb je alle tijd en rust om te reflecteren op je leven. Je hebt de tijd om na te denken over relaties, doelen en wat jou echt gelukkig maakt. Omdat je op jezelf bent aangewezen, leer je ook waar jouw ware kwaliteiten liggen. Zo leer je jezelf steeds een beetje beter kennen.

slide1

Zelfvertrouwen

Al die zelfkennis en het steeds uit je comfort-zone treden zorgt er mede voor dat je zelfvertrouwen groeit. Je zult beslissingen in je eentje moeten maken. Dingen regelen die je misschien zelf niet eerder geregeld hebt, vluchten boeken, slaapplekjes regelen en met mensen in contact komen. Allemaal elementen die bijdragen aan het groeien van je zelfvertrouwen. Ook het feit dat je alleen kunt zijn geeft je zelfvertrouwen een boost. Bij dit alles komt ook nog eens dat je na deze reis waarschijnlijk een stuk zelfstandiger bent.

Nieuwe vrienden

Dat je alleen op reis gaat betekent niet dat je de hele reis ook alleen bent. Je zult al snel nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe vrienden maken. Het is makkelijk om met locals in contact te komen als je alleen reist, je zult zien dat ze erg nieuwsgierig zijn naar je verhaal. Ga het gesprek met de lokale bevolking zeker aan, ze kunnen je leuke onbekende plekjes aanwijzen. Je leert op deze manier over het land en de cultuur. Als reiziger kom je ook vaak en makkelijk in contact met andere reizigers.

Budget

Jij bepaald hoeveel geld je uitgeeft en waaraan. Heb je zin om iets goedkoopst te eten van de markt, heb je zin om een paar dagen in een wat luxer verblijf te slapen? Noem het maar op, je hebt je eigen budget in handen.

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • Boot Texel
  Posted 04/07/2018 9:33 am 0Likes

  Leuk artikel, en erg herkenbaar.

  Ik vind het heerlijk om af en toe alleen een weekendje met de boot naar Texel te gaan.
  Even lekker tot rust komen!

 • Vlucht volgen
  Posted 18/02/2017 11:32 am 0Likes

  Mooi artikel. Het is mij enorm meegevallen hoe de lokale bevolking op je reageert (brazil). Het lijkt erop dat als je alleen reist men veel makkelijker naar je toe komt om verhaal te doen en te halen… Echt een super ervaring die ik iedereen wil aanraden.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]