Waarom je voor het slapengaan geen water moet drinken

Er wordt altijd gezegd dat veel water drinken gezond is, en dat je daarom op moet letten hoeveel vocht je elke dag binnenkrijgt. Er is echter een reden waarom je beter geen water kunt drinken vlak voordat je naar bed gaat.

Om te zorgen dat je niet uitgedroogd raakt, is het van belang dat je genoeg water drinkt. Doe je dit niet, dan kun je onder andere vermoeid raken, prikkelbaar en lusteloos worden en hoofdpijn krijgen.

Nachtrust

Maar niet elk moment is even geschikt om je vochtreserves aan te vullen. Als je voor het slapengaan veel water drinkt, word je misschien ’s nachts (een aantal keer) wakker om naar het toilet te gaan. Hierdoor wordt je slaap onderbroken, waardoor je ’s ochtends minder uitgerust wakker wordt en een minder productieve dag zult hebben.

Het is daarom aan te raden om zo’n drie uur voordat je naar bed gaat je vochtinname wat te beperken. Dan heeft je lichaam de tijd om het vocht te verwerken en kun je voor de laatste keer naar het toilet voordat je naar bed gaat. Vul je reserves aan wanneer je ’s ochtends wakker wordt, zodat je er goed tegenaan kunt.

Wat vind je van deze hack?
10Te gek13Leuk7Serieus?12Meh...21Stom

About Author

6 Comments

 • Daphne
  Posted 23/04/2021 12:58 pm 0Likes

  Sinds ik af ben gestapt van het vele water drinken slaap ik eindelijk door. Bij mij werkt het als een trein en levert het energie op. Ik drink 1 of 1,5 liter per dag. En in de avond bewust minder of niet. Had dat jaren eerder moeten doen. Door alle berichtgeving: we drinken te weinig, liet ik me voor de gek houden.

 • annie
  Posted 14/08/2017 3:56 pm 0Likes

  Volgens mij moet iedereen gewoon naar z’n lichaam luisteren, drinken als je dorst hebt. Logisch toch?
  (tenzij je dokter anders voorschrijft, bv bij een nierprobleem)

 • Jort
  Posted 13/08/2017 11:03 pm 0Likes

  Nounounou, zal vast wel bij mensen zijn maar ik drink altijd minstens een liter water in de laatste 3 uur voor het slapen en ik word echt nooit wakker dus… Ik had gehoop op een meer goed beargumenteerde stelling dan “je kan wakker worden”.

 • Persoon
  Posted 13/08/2017 9:49 pm 0Likes

  Ik ga juist in de midden van de nacht uit mijn bed om een glas water te halen

 • Marielle
  Posted 13/08/2017 2:29 pm 0Likes

  Je zou een hart- of herseninfarct voorkomen als je juist wel water drinkt voor het slapen gaan. Een mens weet niet meer waar hij/zij goed aan doet met al de gemixte info.

  • Gina
   Posted 13/08/2017 9:15 pm 0Likes

   Klopt, daarom.juist goed een glas water drinken voor het slapen gaan.

Comments are closed.