Waarom koken goed voor je is

Niet iedereen vindt het leuk om te koken. Voor sommige mensen is het een manier om te ontspannen, voor anderen is het een bron van stress en irritatie. Hier zijn een aantal redenen waarom koken goed voor je is. Lees ook: 5 dingen die je beter niet kunt bestellen in een restaurant.

Weet wat je eet

Als je zelf alles klaarmaakt, weet je precies wat voor gezonde en/of ongezonde dingen er door je gerechten gaan. Je krijgt waarschijnlijk ongemerkt minder zout, smaakversterkers en conserveermiddelen naar binnen, en je hebt precies in de hand hoeveel vet er in je creaties gaat.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/zo-kun-je-supersnel-aardappelen-schillen/

Geld

Zelf koken is veel goedkoper dan uit eten gaan of kant-en-klaarmaaltijden in huis halen. Je kunt bovendien extra geld besparen door in één keer grotere hoeveelheden te bereiden en deze in porties in te vriezen. Veel producten zijn namelijk relatief goedkoper als je ze in een grotere voordeelverpakking aanschaft.

Tijd

Koken kan veel tijd in beslag nemen, maar dat heb je voor een groot deel zelf in de hand. Er zijn een heleboel lekkere, gezonde gerechten die je binnen een half uur op tafel kunt hebben staan. Veel kant-en-klaarmaaltijden moeten een half uur de oven in, wat met voorverwarmen mee kan uitlopen tot 40 minuten. En als je eerder porties van je eigen zelfgemaakte gerechten had ingevroren, zijn deze binnen enkele minuten in de magnetron op te warmen. Dus veel tijd besparen doe je niet door de kant-en-klaar route te kiezen. En eten afhalen of wachten op een bezorgservice duurt ook lang.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/de-beste-trucs-waarmee-je-veel-geld-kunnen-besparen/

Hygiëne

Er bestaan in Nederland natuurlijk strikte hygiëneregels in de horeca, maar als je zelf kookt weet je in ieder geval zeker dat je het voedsel op de juiste manier bereid hebt. Er kan altijd iets mis zijn met een ingrediënt, maar je weet in ieder geval hoe er na de supermarkt met je voedsel is omgegaan.

Gezellig

Samen koken of uitkiezen wat er klaargemaakt moet gaan worden kan erg gezellig zijn, net als het samen opeten van het resultaat. Het brengt mensen dichter bij elkaar en dwingt je ertoe om samen tijd door te brengen.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]