Waarom je vaker een bad moet nemen

Er wordt vaak gezegd dat in bad gaan je huid uitdroogt, en dat het daarom niet zo goed voor je is om vaak in bad te gaan. Maar er zijn ook redenen waarom het juist goed is om regelmatig een bad te nemen. Lees ook: Deze 5 voedingsmiddelen kun je beter niet opnieuw opwarmen.

Ontspanning

In een warm bad ontspannen je spieren, waardoor je zelf ook relaxter wordt. Tevens ben je even in een hele andere omgeving, waarbij je lekkere luchtjes en warme vochtige lucht inademt.

Even niets doen

Terwijl je in bad ligt word je even gedwongen om helemaal niets te doen. Even geen gesprekken, telefoontjes, Facebook updates, e-mails, wat dan ook. Het is een moment voor jezelf, waarin je even niet gestoord kunt worden.

Nadenken

Terwijl je niet door van alles afgeleid wordt, heb je de kans om dingen even op een rijtje te zetten. Daarom neem ik zelf vaak als ik thuiswerk overdag tussendoor een bad. Je kunt dan goed ongestoord nadenken of gewoon in gedachten verzonken raken, wat daarna ook tot nieuwe ideeën en hogere productiviteit kan leiden.

Zo maak je een plantmandje voor de douche

Routine

Maak er een routine van om terwijl je het bad vol laat lopen nog even je e-mails te checken en andere dingen die moeten gebeuren af te ronden, zodat je rustig ongestoord kunt badderen, zonder dat je zit te stressen over dingen die je nog moet doen.

Als je voordat je naar bed gaat een bad neemt, probeer dan niet nog even naar het scherm van je televisie, computer of mobiele telefoon te kijken, anders kom je direct weer terecht in het stramien van werken en dingen doen.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]