Waarom VPS hosting 3x slimmer is

Tijd en geld besparen het hosten van websites, webapplicaties of een private cloud? Kijk dan eens naar een Virtual Private Server (VPS); de slimme en productievere manier van hosten…

Zeker als je meerdere websites of webapplicaties ontwikkelt of beheert, weet je hoeveel tijd er verloren kan gaan aan de server, infrastructuur, onderhoud en bijvoorbeeld het goed regelen en controleren van backups. Uren die je waarschijnlijk veel liever zou hebben besteed aan het verbeteren van je applicatie of bijvoorbeeld het verhogen van het aantal gebruikers.

Kan dat niet efficiënter, zodat je je kunt bezighouden met de zaken die wel belangrijk zijn? Jazeker, met behulp van een VPS, zoals bijvoorbeeld Argeweb VPS hosting. Hierbij draait je eigen hosting server door middel van virtualisatietechnieken gescheiden van andere servers op dezelfde supersnelle zware hardware. De gebruikers van je webapps en bezoekers van je sites merken geen verschil, maar voor jou als ontwikkelaar en beheerder is dit om drie redenen stukken slimmer. We zetten ze even voor je op een rijtje:

1. Hogere beschikbaarheid

Natuurlijk is de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en snelheid van de server is essentieel. Bij VPS wordt gebruik gemaakt van de nieuwste servers die gebruik maken van de virtualisatietechnologie Hyper-V 2012. Zware RAID-controllers en 2 GB cache zorgen voor topprestaties. Dankzij snapshots kan na nieuwe software, patches of upgrades altijd snel terug worden gegaan naar eerder tijdstip. Dat maakt VPS erg betrouwbaar en beperkt eventuele downtijd tot een minimum.

2. Sneller resources opschalen

Meer websites, meer apps of meer klanten? Bij shared hosting of dedicated hosting betekent dit vaak downtijd en extra kosten, bijvoorbeeld omdat hardware moet worden vervangen of – nog erger – andere servers moet worden ingericht. Dit in tegenstelling tot VPS waar het toekennen van bijvoorbeeld meer geheugen, rekenkracht of opslagruimte razendsnel en zonder onderbrekingen kan worden uitgevoerd.

3. Lagere kosten

Of je nu een professionele Windows VPS nodig hebt of een eenvoudige Linux VPS; in alle gevallen wordt gebruik gemaakt van de nieuwste energiezuinige hardware waarop meerdere virtuele servers hun werk doen. De hardware wordt hierbij heel efficiënter benut – zeker vergeleken met dedicated hosting – waardoor er per server minder energie hoeft te worden gebruikt en er ook minder ruimte nodig is in het datacenter. En dat vertaalt zich direct naar lagere maandelijkse kosten, zonder dat je inlevert op de prestaties. Het is een belangrijke reden waarom veel organisaties van dedicated hosting overstappen naar een VPS.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author