Begin de dag met water en word een baas

Hoewel wij al sinds de jaren negentig niet meer fatsoenlijk wakker zijn geworden, hebben we wel de ambitie om ooit nog eens te ontwaken zonder meteen knockout te worden gekopschopt door het groeiende gewicht der wereldproblematiek op onze schouders. Maar daarover een andere keer meer. Voor nu: dit is dé tip om uit bed te komen als een absolute en ontegenzeggelijke baas.

Veel mensen zijn zich niet bewust wat het effect van water kan zijn. Het eerste wat zij meestal drinken is koffie, maar als je te weinig vocht binnenkrijgt, kun je futloos worden. Voor de mensen die ’s middags de welbekende middagdip krijgen, let goed op!

Waarom heeft het zo’n groot effect?

Het menselijk lichaam bestaat voor zo’n twee derde uit water, je hersenen zelfs voor 80 procent. Daarom heb je ook hoofdpijn als je vocht tekortkomt (bijvoorbeeld bij een kater). Voor de mens is water drinken dus essentieel om het vochtpeil hoog te houden. Het bevordert de werking van je organen en hersenen.

En als je te weinig water drinkt, werkt je signaaltransductie minder goed. De signaaltransductie is het doorgeven van verschillende stofjes in je hersenen. Als dat minder goed werkt, verloopt de communicatie tussen je hersencellen niet meer zo goed. Hierdoor word je vergeetachtig of kun je je minder goed concentreren. Water drinken kan bijvoorbeeld ook helpen tegen een black-out tijdens een presentatie.

Waarom ’s ochtends water?

Als je acht uur geslapen hebt, verlies je veel vocht. Je hebt in die tijd geen water gedronken; je lag immers heerlijk te pitten. ’s Ochtends merk je daar al wat van. Je kunt minder goed functioneren en je lichaam heeft vocht nodig. Het is aan te raden om meteen nadat je bent opgestaan 1 à 2 glazen water te drinken.

Op een lege maag water drinken brengt een hoop positieve effecten met zich mee. In India is het erg populair om aan ‘Ushapan’ te doen – het drinken van water in de ochtend. Als je drinkt, wordt je lichaam gereinigd  en ontdaan van afvalstoffen. Deze methode geeft aan dat het ook een positief effect heeft op hoofdpijn en overgewicht. Het zou bovendien goed zijn voor de nieren, de longen en de lever.

De effecten van 2 glazen op je productiviteit

Er zijn talloze onderzoeken gedaan naar het effect van water drinken op je productiviteit. Dr. Caroline Edmonds is hier een vooraanstaand persoon in. Volgens haar heeft het drinken van water een effect op je visuele geheugen. Ook heeft zij onderzoek gedaan naar het effect van een glas water op je hersenen. Je denkt sneller en helderder. 1 à 2 glazen ’s ochtends is dus sowieso aan te raden. Het geeft je het gevoel dat je écht wakker bent!

Wat vind je van deze hack?
1Te gek7Leuk1Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]