Wanneer is het tijd om deze huishoudartikelen te vervangen?

We weten allemaal dat etenswaren op een gegeven moment niet meer vers zijn en maar beter weggegooid kunnen worden. Maar er zijn ook andere dingen in je huis die een beperkte houdbaarheidsdatum hebben. Het is belangrijk om bepaalde artikelen op tijd te vervangen! Lees ook: Zo blijven roestvrijstalen oppervlakken er mooi uitzien.

Tandenborstels

Je tandenborstel is elke drie maanden aan vervanging toe. En als je ziek geweest bent kun je hem maar beter meteen weggooien om te voorkomen dat je jezelf opnieuw besmet.

Haarborstels

Je haarborstel moet je eigenlijk elke week goed schoonmaken en na ongeveer een jaar wegdoen.

Parfum

Parfum is niet eindeloos te gebruiken. Sommige merken bevatten etherische oliën die een jaar of drie houdbaar zijn. Eau de toilette kan meestal zo’n vier jaar bewaard worden voordat de geur achteruit gaat.

Kussens

Je ligt elke nacht met je gezicht op je kussen, en hoewel je het kussensloop regelmatig wast, blijven er toch dode huidcellen, zweet en stof in je kussen achter. Een deel kun je kwijtraken door je kussen uit te kloppen, maar na een jaar of twee, misschien drie, biedt het kussen minder steun en heeft het ook qua hygiëne toch wel zijn beste tijd gehad.

Pantoffels

Ook pantoffels gaan een jaar of twee mee. Je draagt ze vaak aan je blote voeten, die ook soms ook nog wat nat zijn als je net in bad geweest bent. Er groeien al gauw allerlei bacteriën en schimmels in, die bovendien slecht voor je voeten zijn.

Hardloopschoenen

Als je veel hardloopt, kun je je schoenen het beste na zo’n 500 kilometer rennen vervangen, omdat de kussens in de schoenen dan versleten beginnen te raken en je last van je gewrichten kunt krijgen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek1Leuk1Serieus?0Meh...1Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]