Wat betekent die # in een tweet toch?

Twitter hastag #

Veel lifehackers zitten op Twitter (meer over Twitter) en uiteindelijk heeft iedereen het dan ook wel gezien: de hashtag.

Hashtags bestaan vaak uit een paar letters en geven aan waar iemand zich bevindt of in welke context de tweet gezien moet worden. Zo zien we bijvoorbeeld #SUI voor tweets over Standup Inspiration en #dwdd voor mensen die over het TV-programma De Wereld Draait Door tweeten.

Hoe weet je wat een hashtag betekent?

Tagdef! Op tagdef kun je van elke hashtag opzoeken aan welk evenement of context de tweet gekoppeld is. Zo blijkt #dwdd inderdaad “de wereld draait door” te zijn en erg actueel is de #fixreplies-tag over een beslissing die Twitter gemaakt heeft. Omdat tagdef helemaal bestaat uit user generated content, kun je zelf een definitie toevoegen voor een tag die nog niet bestaat. Zo wordt de database snel gevuld en kunnen we zo eindelijk eens al die hashtags snappen! 😉

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk1Serieus?1Meh...5Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

0 Comment

 • ciciliadbs
  Posted 29/11/2013 8:20 pm 0Likes

  leuk dat wist ik ook niet ik zocht het op en tadaah ty google ty site

 • Martin
  Posted 13/05/2009 9:51 pm 0Likes

  Zijn ook andere initiatieven zoals TwitStream (vind ik zelf erg handig) waar je naar een stream kunt kijken EN er over tweeten. De tweets over het onderwerp verschijnen in de rechter kolom

  voorbeeld, Songfestival: http://www.twitstream.net/songfestival
  of Pauw&Witteman: http://www.twitstream.net/penw

 • Martijn Engler
  Posted 13/05/2009 5:18 pm 0Likes

  Robbie en Anouk: TweetDeck en Anouk ondersteunen dit inderdaad wel en het zal een kwestie van tijd zijn voor het ook in de webclient komt. De @-syntax is ook “ontstaan” vanuit gebruik door users.
  Eventueel kun je altijd nog handmatig de hashtag nog zoeken op http://search.twitter.com/

  Johan: Grappig toeval! Ik heb het artikel op nu.nl niet gelezen (ik heb dit artikel voor het grootste deel vannacht geschreven, voor hun artikel gepubliceerd was), maar valt wel leuk samen zo.

 • Johan
  Posted 13/05/2009 2:37 pm 0Likes

  hah, grappig, dat wist ik dus niet (ik twitter niet) maar toevallig last ik net op Nu.nl ook een omschrijving van wat de hashtag (#) betekent:

  “Woorden die met een kardinaalteken (een ‘hekje’, #) beginnen, worden op Twitter als trefwoord (‘hashtag’) gebruikt om berichten te etiketteren of terugzoeken.”

  bron: http://www.nu.nl/internet/1963386/aanpassing-twitter-zorgt-voor-storm-van-protest.html

 • Anouk
  Posted 13/05/2009 12:17 pm 0Likes

  Robbie, dat zijn ze in bepaalde software zoals bijvoorbeeld TweetDeck wel. 🙂

 • Robbie Veldwijk
  Posted 13/05/2009 11:12 am 0Likes

  Ja ik vond het ook maar raar in het begin. Maar nu ik het een beetje vaker zie begin ik het wel te snappen. Ik vind het alleen jammer dat ze niet aanklikbaar zijn zodat je op een pagina komt waar al die tags verzameld worden.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: