Wat is jouw beste Evernote hack, win een boek!

Evernote blijft een onderwerp dat vaak aangekaart wordt op lifehacking. We raken er niet over uitgeschreven! We kunnen dan ook nooit alle mogelijkheden in 1 blog krijgen. Er zijn zoveel verschillende manieren te bedenken om Evernote handig toe te passen in het dagelijks leven en voor iedereen is dit weer anders. Zoals bijvoorbeeld dit recept. In combinatie met andere programma’s zijn er nog meer hacks te bedenken.

De prijs

Daarom hebben we het volgende bedacht. Onze pool van schrijvers reikt ver, maar nog net wat verder als jullie mee doen! We hebben 4 boeken beschikbaar gesteld voor deze post. Eenmaal Minds Performance Hacks, hét boek om je brein te optimaliseren en een betere denker te worden. Driemaal hebben we Upgrade Your Life, met honderden tips en trucks om slimmer te werken en te leven.

De vraag

Het enige wat je hoeft te doen is jouw beste Evernote hack te posten. Laat in de comments weten wat jouw manier is om Evernote efficiënter voor je te laten werken. Hoe gebruik je het? Welke instelling maakt net dat verschil? Welke hack heb jij gevonden in Evernote? Wat maakt het voor jou een onmisbaar programma? Kortom, wat is jouw Evernote hack?

Het doel

Met jullie antwoorden kunnen we de beste hacks bij elkaar plaatsen. We zullen een overzichtelijke post maken waarin alle genoemde Evernote hacks bij elkaar staan. De meest innovatieve, gebruiksvriendelijke, simpele,  bruikbare, toepasbare, ofwel de beste hack krijgt Minds Performance Hacks gratis thuisgestuurd. De welverdiende tweede, derde en vierde plaats worden beloond met Upgrade Your Life. Je kunt zo vaak mee doen als je wilt. De post sluit vrijdagnacht om 0:00 uur. De winnaars worden zondag bekend gemaakt. Zorg er wel voor dat je bij je reactie een bestaand emailadres invoert, de winnaars worden per mail op de hoogte gesteld.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

32 Comments

 • Sypie
  Posted 28/04/2010 6:09 pm 0Likes

  @Eric: 2. Verlanglijst voor verjaardag/sinterklaas gedurende het jaar vastleggen. Als je iets leuks tegenkomt in een winkel of op het web…hup naar Evernote-notebook wishlist. Nooit meer cadeaus die je eigenlijk niet wilde!

  Hiervoor heb je toch lijstje.nl? Daar kunnen mensen ook nog wegstrepen wat ze gekocht hebben voor je. Wel zo makkelijk en je kunt er ook het hele jaar je verlangen op zetten.

 • Anouk Timmerman
  Posted 11/02/2010 2:46 am 0Likes

  Ik heb één notebook voor to do’s, één voor “done”. Spreekt verder voor zich denk ik: Cmd+N om een nieuwe to do aan te maken, naar done slepen als ‘ie klaar is. Werkt voor de manier waarop ik to do’s gebruik verreweg het best van alle software die ik ervoor geprobeerd heb, ook software die er echt op gericht is to do’s bij te houden.

 • Joyce van Eerden
  Posted 28/01/2010 2:43 pm 0Likes

  De winnaars zijn bekend gemaakt: https://lifehacking.nl/algemeen/de-10-beste-evernote-hacks-winnaars-boek/

  Jullie worden per mail op de hoogte gesteld.

 • Arian
  Posted 27/01/2010 4:08 pm 0Likes

  Dank voor je tip!!

 • Martijn Bloksma
  Posted 27/01/2010 1:32 pm 0Likes

  @Arian, het is mogelijk om lokale notebooks aan te maken. Maak een nieuwe notebook aan en stel hem in als lokale notebook. Eenvoudiger kan ik het niet maken 😉

 • Arian
  Posted 26/01/2010 2:49 pm 0Likes

  Weet iemand of het mogelijk is om Evernote te gebruiken zonder mijn data up te loaden naar een externe server, maar alleen lokaal op te slaan op mijn eigen computer of netwerkje? Als iemand daar een hack voor weet, dan ben ik bekeerd.

 • Martijn Bloksma
  Posted 25/01/2010 11:36 am 0Likes

  Ik wilde het net gaan vragen. Ben ook wel benieuwd!

 • Eric
  Posted 23/01/2010 2:25 pm 0Likes

  Wie heeft er nu gewonnen?

 • Charlotte
  Posted 17/01/2010 10:46 pm 0Likes

  Ik heb als tip voor Evernote om Notebooks te delen. Samen met een collega hebben we samen een gedeelde notebook, waar we interessante artikelen voor elkaar bewaren. Ism de RSS-feeds op die gedeelde map, weten we precies wanneer de ander iets interessants heeft gepost.
  ik weet dat reclame buro’s soms ook een shared notebook hebben met hun klant. Hier kunnen dan bijvoorbeeld mood-boards in bij gehouden worden.

 • Anke Schroer
  Posted 17/01/2010 8:42 pm 0Likes

  Wij zijn bezig met het inrichten van mijn nieuwe huis, we hebben nog niet zoveel spullen. We nemen foto’s van objecten (banken, tafels en tafeltjes, gordijnroedes, lamellen, laminaatplaten enz enz en matchen die bij elkaar met de computer of mobiel via onze telefoon in de winkel met andere spullen. Hierdoor voorkomen we hopelijk zoveel mogelijk miskopen: te grote of te kleine objecten ten opzichte van elkaar, te drukke objecten, te fel gekleurde objexten ten opzichte van andere objecten enz…verder hebben we dan ook een plattegrondje gemaakt met de maten zodat we weten hoe groot iets maximaal kan zijn op een bepaalde plaats. Bijv met banken en stoelen handig.

 • Debora
  Posted 17/01/2010 5:45 pm 0Likes

  Ik lees online artikelen nog steeds graag op papier, dus ik print ze uit (ik weet het, ouderwets). Om papier te besparen print ik twee op een pagina en dubbelzijdig. Maar met allemaal artikeltjes van één a twee A4tjes is dat erg veel wit.
  En daar gebruik ik Evernote het meest voor. Meerdere artikelen in Evernote in een print map, en dan de hele boel printen. Scheelt me bergen papier.

 • Martijn Bloksma
  Posted 15/01/2010 4:01 pm 0Likes

  @Ellen, nu noem je nu net de voordelen van een iPhone op tov een Android telefoon… Die heeft nog geen ondersteuning van Dropbox en AH app… Vandaar dus de “work arround”met Evernote 😀

 • Ellen
  Posted 15/01/2010 2:31 pm 0Likes

  @Martijn: Voor recepten van Albert Heijn gebruik ik Appie voor de iPhone. Evernote gebruik ik bijvoorbeeld voor favoriete recepten uit traditionele kookboeken.

  M’n ebooks bewaar ik dan weer liever online in m’n dropbox. Daar kan ik vanaf m’n iPhone ook altijd makkelijk bij en als ik ze even markeer als favoriet kan ik ze dan ook offline op m’n iPhone lezen. Dat is dan weer iets waar ik juist nooit Evernote voor gebruik. Grappig hoe iedereen zo z’n eigen voorkeurswerkwijze maakt.

 • Martijn Bloksma
  Posted 15/01/2010 12:35 pm 0Likes

  @Ellen, als ik jouw receptenhack mag uitbreiden… Als je op AH.nl een recept zoek krijg je daar ook een handig boodschappenlijstje bij, die kun je aanvullen met andere producten die je naast het gerecht uit het recept nog nodig hebt. Selecteren Win+A en je hebt je boodschappenlijstje voor die constant bij je 😀

  Evernote is trouwens ook super handig om al je E-books in te bewaren. Alle e-books die hier beschikbaar staan gesteld zijn er al in opgenomen. Wil trouwens niet zeggen dat een echt exemplaar niet welkom is hoor! 😉 Nu ik er over nadenk… Een shared notebook met gratis ebooks mag natuurlijk wel…

 • Ellen
  Posted 15/01/2010 12:25 pm 0Likes

  Mijn beste hack tot nu toe: alle comments op dit artikel even via Firefox naar Evernote geplakt. Zo heb ik een mooie lijst met tips die ik de komende tijd ook ga proberen en niet meer vergeet. Bv die van de ingescande pasjes vind ik heel handig. Dat scheelt heel veel ruimte in m’n portemonee 🙂

  Wat ik zelf overigens ook nog doe: favoriete recepten even naar Evernote plakken (inclusief lijst met ingredienten). Als ik dan eens spontaan eten moet verzinnen, heb ik altijd een paar goede ideeen bij de hand op m’n iPhone.

 • arjan broere
  Posted 15/01/2010 9:09 am 0Likes

  @Martijn, goede hack, zeg. Ik mail wel eens wat naar EN maar nooit aangedacht dat met mijn mailregels te combineren. Ga ik ook voor mijn nieuwsbrieven doen: door naar EN .

  Ik gebruik in trainingen nogal eens een flipover. Ik schrijf vooraf op een aantal flipovervellen leesbaar de naam van de training. Na gebruik van de flipover fotografeer ik het blad met EN-mobiel. Verder geen tags of tikwerk want door de datum kan ik terugzoeken en als ik voldoende leesbaar heb geschreven vindt EN de naam van de training in de foto terug.
  Mocht ik nog wat aantekeningen hebben, dan kan ik die in EN maken, zodat ik alles dicht bij elkaar heb.

  Verder dump ik elke link en elk document dat ik ooit eens nodig kan hebben in EN: routebeschrijvingen, adressenlijsten (periodiek een export uit Contactpersonen en LinkedIn), export van Delicious, vergaderdata.

  Tenslotte vind ik voor de blogs van de kindjes het handig hun liedjes met EN-mobiel op te nemen, hun tekeningen te fotograferen, hun quotes te verzamelen. Iedere zoveel tijd zet ik dat in Blogger. Tot die tijd is het veilig bewaard.

 • Daniel
  Posted 15/01/2010 12:24 am 0Likes

  Mijn ‘hack’ is meer een echte lifehack. gebruiken wat al bestaat.
  ipv iets aan evernote te doen gebruik ik de deel functie heel veel.
  Met twee doelen.

  Doel1. Ik deel met mede studenten, collega’s en leerlingen mijn inspiratie. En ze kunnen dit per RSS netjes volgen.

  Doel2. aan klanten of vrienden / familie etc geef ik een verlanglijstje link. Hierop staan dingen van 2 euro tot grofweg 6000 euro. De prijs van een pakje houtskool of een hele dure fotolens.

  Uiteraard heb ik een bedrijf verlanglijstje en een prive lijstje. Ideaal en niemand kan meer zeggen dat ze niet weten waar ze jou blij mee kunnen maken.

 • Emmeline
  Posted 14/01/2010 9:02 pm 0Likes

  Ik gebruik Evernote samen met Nozbe voor GTD. De next actions en projects zitten in Nozbe, de project support en alle reference materialen zitten in Evernote. Handig is de synchronisatie van Evernote met Nozbe. Evernote is ook mijn centrale inbox, vanalles e-mail of Twitter ik er naar toe.
  Op mijn Ipod Touch heb ik de Evernote app. Als je iets favoriet maakt in de app, blijft het toegankelijk ook als je geen internet toegang hebt. Handig voor de kleding- en schoenmaten van de kinderen, bijvoorbeeld.

 • Eric
  Posted 14/01/2010 8:58 pm 0Likes

  Ik heb er wel 3! Ik hoop dat het helpt om dat Upgrade Your Life boek te winnen:

  1. Je kunt een foto van de bus/trein/metro tijdsschema’s opslaan. Ook de kalender van de Fitness club.
  Dan weet je altijd wanneer je waar moet zijn.
  2. Verlanglijst voor verjaardag/sinterklaas gedurende het jaar vastleggen. Als je iets leuks tegenkomt in een winkel of op het web…hup naar Evernote-notebook wishlist. Nooit meer cadeaus die je eigenlijk niet wilde!
  3. scan al je loyalty kaarten (benzine stations, Bonuskaart Albert Heijn etc. Gewoon even je iPhone/Blackberry laten zien, waar Evernote op draait en….klaar is kees!

 • Douwe
  Posted 14/01/2010 2:25 pm 0Likes

  Leuk, ik ben benieuwd naar alle tips! Zelf gebruik ik Evernote pas sinds kort, en vind het nog best lastig om alles in te richten, qua tags en notebooks. Ik ben dan vooral ook erg benieuwd wat hier voor tips voor binnenkomen.

 • Peter van Teeseling
  Posted 14/01/2010 1:02 pm 0Likes

  Naast veel van de al genoemde toepassingen (ook met name Tabbloid + RSS):
  1. na een afspraak of meeting neem ik een voicenote op met een kort verslagje voor mijn eigen archief.
  2. verzamelen van (online) voorbeelden om tijdens trainingen cases te laten zien. Die notebooks deel ik dan met de cursisten.
  3. interessante blogposts gaan in z’n geheel in Evernote (via de clipper of RSS). Makkelijk te doorzoeken.
  4. rapporten e.d. gaan als PDF in Evernote. Leuk om dwarsverbanden te ontdekken bij latere research

 • Martijn Bloksma
  Posted 14/01/2010 8:41 am 0Likes

  Gisteren mn nieuwe polis van de zorgverzekeraar ontvangen, op de zaak onder de scanner en archieveren maar in Evernote!

  @Ellen, zou geweldig zijn om een shared notebook aan te maken waarin iedereen zijn gescande tijdschriften zou zetten, maar ik denk dat we dan voor andere problemen komen te staan…

  Mooie hack die ik sinds kort gebruik:
  Google Reader in combinatie met Tabbloid (ja, met 2 x b)
  Ik zoek de feed op van de map waarvan ik een tabloid versie wil
  Die zet ik in Tabbloid
  Geef aan hoevaak en hoelaat ik de tabloid wil ontvangen
  Geef het mailadres van Evernote op
  Nu krijg ik elke dag vlak voordat ik naar huis ga van mijn werk een pdf met het laatste nieuws
  Super handig voor de terugweg in de trein

 • Ronald
  Posted 13/01/2010 5:41 pm 0Likes

  Variant op Fokke: ik scan mijn inkomende post thuis met een Scapsnap 300 (scanner met paperfeed). Deze gaan in batches per maand in folders op mijn harde schijf, dus 2010-01, 2010-02, etc. Ook de papieren originelen bewaar ik in een archiefmap met tabjes 2010-xx. De top folder waar de 2010-xx instaan is gekoppeld voor automatische import in Evernote. Evernote gebruik ik om documenten te zoeken en inderdaad evt te categoriseren ./ taggen. Vanuit evernote is het digitale origineel snel te vinden (file naam) en mocht ik een papieren versie nodig hebben (nooit dus) dan hoef ik alleen in de ordner achter het overeenkomste tabje van de juiste maand te zoeken.

  Voordeel is dat ik dus “dubbel” archiveer, in pdf formaat en in evernote.

 • Mischa Coster
  Posted 13/01/2010 5:01 pm 0Likes

  Documentatie die altijd handig is om bij je te hebben: paspoorten van het gezin, rijbewijs, verzekeringspolis etc etc

 • Ellen
  Posted 13/01/2010 3:26 pm 0Likes

  @Martijn: het enige dat nog ontbreekt aan jouw hack is dat je voortaan ook mijn mailadres invoegt bij het verzenden van je tijdschriften 🙂 Wat een briljant idee!

 • Michiel
  Posted 13/01/2010 2:18 pm 0Likes

  Ik maak regelmatig een fotootje van de kilometerstand van mijn auto, en e-mail die direct vanaf mobiel naar evernote. Handig voor de administratie. Omdat het dankzij Evernote volledig automatisch gaat is dit ‘lui genoeg om te werken’.

 • Marjolein
  Posted 13/01/2010 11:48 am 0Likes

  Ik gebruik Evernote om foto’s, knipsels en websites van/over sieraden te verzamelen die mij inspireren, met name voor de opdrachten voor mijn cursus edelsmeden. Een digitaal scrapbook dat ik overal kan bekijken!

 • fokke
  Posted 13/01/2010 11:32 am 0Likes

  Administratie scannen: alle inkomende post die interessant is (dus geen reclamemateriaal) scannen naar PDF bestanden op ‘t werk, en naar mijn e-mailaccount laten mailen. Vervolgens doorsturen (met een regel/filter) naar mijn evernote mailadres. Binnen evernote worden de PDF’s gelezen dmv OCR en kan je ze doorzoeken (wel de premium account nodig).
  Daarna kan je tags toevoegen, zoals bijvoorbeeld ‘factuur’ en ‘telefonie’ of ‘auto’ en ‘onderhoud’.
  De gescande papieren doe je in een map of schoenendoos.
  Mocht je die ooit nodig hebben, dan doorzoek je de map, maar iedereen neemt tot nu toe genoegen met een printje of digitaal exemplaar.
  Voordeel is dat je altijd je administratie bij de hand hebt, ook ‘in ‘ mijn smartphone!

 • Sander van den Broek
  Posted 13/01/2010 10:29 am 0Likes

  Vorige maand kwam je zelf met een tip voor visitekaartjes. Superhandig, maar het kan nog beter: ik heb mijn hele verzameling kaartjes ingescand (niet 1-voor-1), maar zoveel mogelijk per scan. Het resultaat (50 pagina’s of iets dergelijks) laten opslaan als pdf en verzonden aan Evernote. Evernote indexeert de hele boel en je hele verzameling visitekaartjes heb je nu altijd bij je. Investering voor mij: 20 minuten. Wel eerst even uitproberen met een of twee pagina’s: Evernote heeft moeite met te donkere scans.

 • Kimbell Blauw
  Posted 13/01/2010 9:22 am 0Likes

  Ik heb nog wel enkele andere tips, maar na elk overleg waarbij ik iets heb geschreven zet ik er de datum bij en enkele steekwoorden en de datum. Dan verstuur ik de pagina via de multifunctional copier naar mijn e-mail adres van Evernote! Op die manier kan ik elke keer binnen evernote zoeken op steekwoorden 🙂

  Succes verder!

 • Martijn Bloksma
  Posted 13/01/2010 8:35 am 0Likes

  Operatie tijdschriftenbak leegmaken 😀

  Stappen:
  1 keer per maand tijdschriften bij lokale copyshop ontdoen van binding.
  Regel instellen in Outlook waarmee mail met onderwerp #EN doorgestuurd worden naar Evernotemailadres
  Losse pagina’s inscannen naar PDF op de zaak met multifunctional die mailfunctionaliteiten heeft.
  Mail onderwerp met titel tijdschrift, categorie en #EN meegeven.
  Drukken op verzenden.
  Wachten tot je een volledig doorzoekbare (Premium) PDF versie van je tijdschriften in Evernote hebt.

  Resultaat:
  Opgeruimde tijdschriftenbak
  Altijd leesmateriaal bij je
  Je hoeft tijdschriften niet te scannen op interessante artikelen, dat kan later in de digitale versie

Leave a comment

[wpterms id="3193"]