Wat is jouw vakantiehack?

Gozo2009_205_lh De zon is weer in het land, de zomer is aangebroken. Tijd voor de vakantieperiode! Dat betekent dus een vakantie regelen, kiezen wat je meeneemt en thuis laat op vakantie en het inpakken. Maar ook op de plaats van bestemming weer op gang komen en lekker relaxen. We hebben er allemaal wel mee te maken gehad. Wat is jouw beste vakantiehack? Welke tip wil je delen voor de komende vakantieperiode? Laat hem in de reacties achter of laat het ons weten via het contactformulier! Om je in de stemming te brengen, twee artikelen van vorig jaar (deel 1 en deel 2) met tips wat je mee kunt nemen op vakantie. De leukste hacks zullen we binnenkort hier publiceren!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

17 Comments

 • Nick
  Posted 12/07/2014 4:26 pm 0Likes

  Mijn vakantietip:

  Verhuur je woning terwijl je op vakantie bent zodat je wat extra geld kan verdienen. Key-BnB kan je hiermee helpen door alles uit handen te nemen.

 • Nico Boom
  Posted 24/05/2010 7:00 pm 0Likes

  Ik vind deze beter als vakantie checklist: http://www.mijnvakantiechecklist.nl

 • Schoonzoon
  Posted 07/07/2009 12:03 pm 0Likes

  Neem je schoonmoeder mee!
  Altijd makkelijk voor het opruimen, afwassen, oppassen en dergelijke.

 • Miranda
  Posted 22/06/2009 4:49 pm 0Likes

  Voor tropische oorden: neem mottenballen mee (Roxasect, verkrijgbaar bij de drogist). Leg ze in de wasbak, bad en toilet en bij kieren in de kamer. Kakkerlakken vinden dit blijkbaar zo onaangenaam dat ze zich niet meer vertonen.

 • Martijn
  Posted 15/06/2009 10:44 am 0Likes

  @ Barbara: ik neem géén tape mee 😉

 • Martijn
  Posted 15/06/2009 10:42 am 0Likes

  Reis relaxed werkt het beste met: een bed & breakfast gids van bijv Frankrijk of Italië.

  Als we met de auto binnen Europa op vakantie gaan rijden we gewoon weg en als we zin hebben ergens te stoppen trekt degene die niet achter het stuur zit de gids uit het zijvak en zoekt een leuke B&B op de route.

  Er is er altijd wel een onderkomen met ruimte en het uitzoeken van de juiste stek is nog een leuk tijdverdrijf in de auto ook!

  En voor de echt Nederlanders: B&B prijzen zijn ook altijd prima te doen 😉

 • Barbara
  Posted 10/06/2009 10:47 pm 0Likes

  Alle tips over light travel: http://www.onebag.com. Geeft niet alleen handige tips voor rugzakreizen, maar ook zakenreizen.
  Verder vind ik de volgende sites erg handig:
  http://www.checkmein.eu – voor een paar euro wordt er voor je ingecheckt. Handig als je voor de terugweg geen internet verbinding hebt of als het midden in de nacht gaat beginnen. Op de website http://www.seatguru.com kun je van te voren checken wat de beste stoelen zijn per vliegtuigtype en welke je zeker niet moet boeken.

  @Martijn @Philip – ik neem gewone schilderstape mee. Lichtgewicht, gemakkelijk af te scheuren maar toch stevig genoeg en je kunt er met balpen op schrijven. Ook handig om zakjes met aangebroken etenswaar weer mee dicht te plakken, een kapotte zoom tijdelijk mee te repareren, stopcontacten of kastjes mee af te plakken voor kindervingertjes etc 😉

 • Philip
  Posted 09/06/2009 9:58 pm 0Likes

  My 2 cents:

  Ducttape is handig, maar ik neem zelf liever gaffertape mee. Scheurt nog makkelijker en preciezer, laat geen lijmresten achter en kan je ook makkelijk meermaals gebruiken.

  Naaisetje is essentieel, en een inklapbaar schaartje komt altijd van pas.

  Goed all-purpose klapmes met snij-en zaagblad. Ik ben verknocht aan de mijne van Buck Knives. Ik gebruik ‘m om asbakken te maken van lege blijkes, figuurtjes uit hout te snijden als ik op de bus zit te wachten, vis schoon te maken, fruit te snijden etc. etc.

  FM-transmitter voor je ipod. Te koop voor een paar tientjes (de non-Apple versies werken prima op lage frequenties). Je klikt ‘m onderin je ipod, stelt een frequentie in, stelt de dichtsbijzijnde (auto)radio op dezelfde frequentie en presto! Muziek! Voor langere trips neem ik graag een berg podcasts van mijn favoriete radioprogramma’s mee voor a little taste of home zo nu en dan 🙂

  Als laatste; neem vooral oude kleren mee die je toch al weg wou doen. In arme landen is de lokale bevolking daar dolblij mee, en dat geeft jou op de terugweg meer ruimte voor souvenirs!

 • koningwoning
  Posted 09/06/2009 2:49 pm 0Likes

  ik vind de Patzl koplamp altijd wel erg relaxt: http://zwerfkei.nl/product/Petzl/Tikka-plus.
  Altijd licht bij je + twee vrije handen…..

 • Jonathan
  Posted 05/06/2009 8:00 pm 0Likes

  In plaats van een zaklamp met batterijen (deel 1 vorig jaar), een nieuwerwetse knijpkat met led verlichting (o.a. te koop bij de ANWB). Paar keer knijpen en je hebt minuten lang een prima (zoek)licht. Licht van gewicht en je hebt ook geen gedonder dat je batterijen weer eens op zijn.

  De ducktape gaat ook altijd mee btw!

 • Monique
  Posted 04/06/2009 4:54 pm 0Likes

  Inderdaad: reis relaxt. Ook met de auto: jakker niet in één keer naar je bestemming, maar ga bijv. een of twee dagen eerder weg, reis een beperkt aantal uren per dag, en stop onderweg in leuke hotelletjes. Zelfde voor de terugweg – neem daarvoor desnoods een paar dagen extra vakantie op. En: travel light, ook wanneer je met de auto gaat. Maak er een sport van zo min mogelijk mee te nemen! Zeker als je naar de zon gaat, blijkt vaak dat je maar een heel klein deel van bijv. de kleding die je meegenomen hebt, gebruikt. Hoe minder je bij je hebt, hoe sneller je ook bij thuiskomst weer op orde bent. Al dat inpakken, passen en meten, uitpakken, weer opbergen en stapels was, blijven je zo voor een groot deel bespaard. Wanneer je een huis/appartement huurt, huur dan een plek waar je linnengoed en handdoeken niet zelf hoeft mee te nemen. En waar je de eindschoonmaak niet zelf hoeft te doen. En waarom al die elektronica meeslepen, die het leven thuis zo hectisch maakt? Ik zou zeggen: laat thuis die computer en alles wat erbij hoort. Heerlijk even GEEN email! Camera, met evt. een paar extra kaartjes (of filmpjes), okay. Dat is leuk voor de herinneringen. Verder een paar goede boeken. En waarom i.p.v. een laptop, niet een mooi, nieuw schrift met harde kaft meenemen en een fijne pen, om ter plekke weer eens ouderwets met de hand te schrijven aan bijv. een vakantiedagboek?

 • Inez
  Posted 04/06/2009 1:11 am 0Likes

  Beschouw de reis als onderdeel van de vakantie. Dus niet jezelf ergeren op een vliegveld maar de couleur locale van Schiphol bewonderen (of Eindhoven). Of gewoon de HSL/Thalys nemen en een hele dag naar buiten kijken, in plaats van je ergeren dat het een dag duurt “eer je er bent”.

 • Willem
  Posted 04/06/2009 12:06 am 0Likes

  Ik neem mee een Linksys externe usb wifi adapter met een 3 meter lange usb verlengkabel die ik door het dakluik leid van de caravan zodat ik ook in de caravan prima ontvangst heb!
  Zie: http://www.flickr.com/photos/webber/2692562128/in/set-72157605940567321/

 • Mischa Coster
  Posted 03/06/2009 5:11 pm 0Likes

  Ieder jaar weer handig, eerdere post die ik heb geschreven over je huis veilig achterlaten:

  https://lifehacking.nl/thuis-tips/een-veilig-huis-tijdens-vakantie/

 • Martijn
  Posted 03/06/2009 1:58 pm 0Likes

  Dit soort reacties blijven leuk:…

  > Absolute onmisbaar: ducktape
  >
  > Of je nu met de rugzak door de jungle trekt of liever in een luxueus resort > vertoeft ducktape komt altijd van pas.
  > – Scheurtje in klamboe, bagage, kleding….
  > – Kapotte autoruit
  > – Gebrokken brillenpootjes, bikini sluitingen
  > – Ontbrekende stop in het bad
  > – ….

  Zie je het voor je ? Loop je op het hippe strand aan de Côte d’Azur met ducktape aan je bril, op je luchtbed en aan de onderkant van je houthakkersshirt… ;-D

 • lijn
  Posted 03/06/2009 1:21 pm 0Likes

  Mijn ‘hack’?
  Loslaten 🙂

  1. Vanaf het moment dat ik de voordeur achter me dichttrek ben ik OP VAKANTIE en laat ik me (dus) niet meer gekmaken door files of vertraagde vliegtuigen etc. Eindelijk tijd voor dat boek of die achterafweggetjes, en desnoods kom ik een dagje later aan.

  2. Alles wat je kunt vergeten, is ook daar te koop.

  3. Ik heb een totaalbudget voor de vakantie, en ga me dus niet drukmaken over terrassen op mooie plekjes waar je een tientje kwijtbent voor een glas witte wijn. Zolang je er geen dagelijkse gewoonte van maakt, kun je best eens ‘voor het uitzicht’ betalen.

  Oh en de grote relatieredder op vakantie? Een TomTom.

 • Léonie
  Posted 03/06/2009 12:17 pm 0Likes

  Leuke hack. Hierbij nog een paar handige links ter voorbereiding op de vakantie:
  http://www.inpaklijst.nl, voor het samenstellen van een op maat inpaklijst rekening houdend met de bestemming, duur van de reis en activiteiten.
  – joobili.com, kalender van alle evenementen ter wereld. Kies de perfecte bestemming voor jou vakantieperiode.
  http://www.stuffyourrucksack.com, naast onze persoonlijke bagage willen we ook vaak iets meenemen om de lokale bevolking te ondersteunen. Deze site geeft aan waar behoefte aan is en via welke lokale organisaties dit goed terecht komt.

  Veel vakantievoorpret gewenst.

Comments are closed.