Wat kun je doen tegen buikgriep?

In de koude maanden gaan er vaak verschillende griepvirussen rond. Buikgriep is waarschijnlijk de meest vervelende van deze virussen. Buikpijn overgeven, diarree; het is bijna dagelijkse kost voor iedereen die het buikgriepvirus heeft opgelopen. Wat kun je nou het beste doen tegen dit virus? Wij zetten wat handige tips op een rij. Lees ook: 9 huishoudelijke remedies die echt werken.

Voorkomen

Buikgriep wordt vaak veroorzaakt door het Noro-virus, een zeer besmettelijk virus. Spanningen en stress kunnen ook meespelen en een voedselallergie, bijvoorbeeld voor gluten, kunnen het ook opwekken. Buikgriep kan ook een symptoom zijn van aandoeningen in de dikke darm, een verstoorde darmflora of een bijwerking van bepaald medicijngebruik.

Het buikgriepvirus heel besmettelijk en kan al overgedragen worden als je iets aanraakt wat iemand met buikgriep ook heeft aangeraakt. Op het moment dat het aan je handen zit, is de kans groot dat je het ook binnen krijgt. Was je handen dus goed en vaak, vooral als je gaat eten! Het wassen van je handen kan ook griep voorkomen. Een gezond en sterk lichaam kan buikgriep makkelijker op afstand. Zorg dus voor genoeg rust, gezonde voeding en genoeg drinken.

buikgriep-1-768x1298
Via In Goeden Doen

Vocht

Een groot gevaar van buikgriep is uitdroging. Door al dat overgeven en een extreme stoelgang verlies je veel vocht. Als je buikgriep hebt, wordt het aangeraden om 2 tot 3 liter water te drinken per dag. Mocht je door het overgeven al je vocht er gelijk weer uitgooien, probeer dan kleine nipjes te nemen of drink thee of bouillon. De kans bestaat dat je lichaam wel thee of bouillon kan binnenhouden, doordat die dranken voedingsstoffen bevatten die je lichaam nodig heeft.

Wit brood

Zuivelproducten als yoghurt werken verzachtend voor de darmen. Vooral als je veel overgeeft, is het wel zo fijn als je darmen wel gewoon hun werk doen. Probeer ook vezels te vermijden. Ga voor wit brood in plaats van bruin brood. Rauwe groenten en vruchten kunnen je darm prikkelen, waardoor de symptomen van je buikgriep kunnen verergeren.

Lichtpuntje

Het enige goede nieuws wat we kunnen geven is dat het meestal vanzelf overgaat. In de meeste gevallen zijn de klachten van buikgriep binnen een week al weg.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]