Wat zeggen je nagels over je gezondheid?

Aan je naels kun je vaak afleiden hoe het met je gezondheid gesteld is. Lifehacking laat zien hoe je dit kunt doen. Lees ook: Wat vertelt je tong je over je gezondheid?

Gespleten

Als je nagels regelmatig splijten of afbladderen, kan dit duiden op een gebrek aan zink of ijzer, of hypothyreoïdie. Het kan echter ook een reactie zijn op medicijnen zoals Accutane tegen puistjes.

Loslaten

Als een stuk van je nagel begint los te laten, kan dit een teken zijn van psoriasis. Het is echter ook mogelijk dat je je nagel gewoon beschadigd hebt, waardoor een stukje een tijd later begint los te komen.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/zo-kom-je-van-droge-lippen-af/

Horizontale groeven

Horizontale groeven in je nagel kunnen stress of koorts als oorzaak hebben. Verder kun je dergelijke groeven krijgen als je veel met je vingers tikt. Als je de oorzaak eenmaal gevonden hebt en er wat aan doet, groeien de ribbels gewoon uit.

Verticale groeven

Verticale groeven in je nagels zijn meestal gewoon het resultaat van het ouder worden.

Platte nagels

Zijn je nagels zo plat dat je een druppel water er niet af rolt? Dan kan dit duiden op ijzergebrek. In zeldzame gevallen kan dit het resultaat zijn van hartziekte of schildklierproblemen.

Witte vlekjes

Als je witte vlekken op je nagels hebt, kan dit een reactie zijn op nagelbijten. Nagelbijten heeft namelijk invloed op de aanmaak van natuurlijke pigmenten in je nagels. Als de vlekken op het oppervlak van je nagel lijken te zitten en een beetje dikker aanvoelen, kan het een teken van uitdroging zijn door het gebruik van te veel nagellak en nagellakremover.

Gele kleur

Mooi is het niet, maar meestal duidt het niet op een probleem. Roken kan voor gele nagels zorgen, evenals donkere nagellak die na het verwijderen sporen achterlaat. Gele teennagels kunnen veroorzaakt worden door een schimmelinfectie, bijvoorbeeld als je constant schoenen draagt en hele warme voeten hebt.

Wat vind je van deze hack?
1Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author