Wat zeggen je ogen over je gezondheid?

Bepaalde aandoeningen en problemen met je gezondheid kun je aan je ogen aflezen. Hier laten we zien hoe dit in zijn werk gaat. Lees ook: Wat zeggen je nagels over je gezondheid?

Trillend oog

Als je oog of oogleden willekeurig trillen, kan dit een gevolg zijn van stress. Het is vooral vervelend en niet schadelijk. Probeer wat extra slaap te krijgen en probeer een beetje te relaxen.

Witte ring rond de iris

Het kan een teken van ouderdom zijn, maar het kan ook een teken zijn van een te hoog cholesterolgehalte. Ga daarom als je twijfelt even naar de dokter.

Witte vlekjes op het hoornvlies

Als je witte vlekjes op je hoornvlies kunt zien, kan dit een vroeg teken van infectie zijn. Vooral als je contactlenzen draagt kun je hier last van krijgen.

Rode (gebarsten) bloedvaatjes in je oogwit

Als je in je oogwit duidelijk rode bloedvaatjes kunt zien, kan dit duiden op een te hoge bloeddruk. Het kan echter ook komen door te veel spanning of inspanning, zoals hard hoesten, te kleine lettertjes proberen te lezen of lang naar een klein scherm zitten turen.

Rode, opgezwollen ogen

Veel mensen denken dat ze ontstoken ogen of een allergie hebben wanneer hun ogen rood en dik zijn, maar in de meeste gevallen is het gewoon slaapgebrek.

Geel oogwit

Als je oogwit gelig is, is de kans groot dat je geelzucht hebt. Ga daarom ook meteen naar de dokter om ervoor te zorgen dat de oorzaak kan worden aangepakt.

Tranende ogen

Als je vaak last hebt van tranende ogen, kan dit komen doordat je te lang naar je computer- of televisiescherm zit te turen. Je ogen worden te droog, en je lichaam reageert erop door extra traanvocht aan te maken.

Wazig zien

Meestal duidt wazig zien erop dat je een bril nodig hebt. Maar het is ook een symptoom van staar en diabetes. Laat daarom altijd even je ogen testen als je een tijdje wazig ziet.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]