Wat zegt de plaats van je puistjes over je gezondheid

Onzuiverheden, puistjes of pukkeltjes, het komt allemaal op hetzelfde neer. De één heeft er meer last van dan de ander, maar één ding is zeker: we hebben ze liever niet. De eerste stap bij het aanpakken van deze onzuiverheden is het ontdekken waarom we ze hebben. Wist je dat de plek van de puistjes iets zeggen over het ontstaan van de puistjes?

Zones

1. Kin, Kaaklijn, Nek

Vrouwen krijgen in deze gebieden vaak onzuiverheden als ze ongesteld moeten worden. 1 a 2 weken voordat het zover is beginnen de puistjes te komen. Je huid produceert in deze periode namelijk meer oliën waardoor je poriën verstopt gaan zitten.

Verzorging

Ben een beetje extra lief voor je huid. Zorg dat je huid schoon blijft en verzorg het met lotion of tonic speciaal bedoeld voor de onzuivere huid.

2. Haarlijn/slaap en oren

Dit komt vaak van je shampoo of crèmespoeling. Deze producten bevatten veel vettigheid en dit zorgt ervoor dat je poriën verstopt raken.

Heb je last van onzuiverheden op je oren,dan kan dit ook een hele andere oorzaak hebben dan overgebleven shampoo resten. Dit kan er namelijk op wijzen dat je nieren teveel alcohol of cafeïne moeten verwerken

Verzorging

Als je shampoo of crèmespoeling gebruikt, zorg er dan voor dat je niet teveel product in een keer pakt. Een klein beetje is al voldoende. Spoel je haar vervolgens goed uit en zorg er ook voor dat er niks achterblijft op je huid.

3. Mondhoeken

Puistjes ontstaan vaak door vet, rond je mondhoeken dus ook. Elke keer als je vet eet kan dit restjes achterlaten en dat leidt tot puistjes.

Verzorging

Maak je mond goed schoon met water of een doekje.

payot-huidproblemen

4. Wangen

Als je last hebt van onzuiverheden op je wangen, komt dit waarschijnlijk doordat je te vaak aan je gezicht zit. De bacteriën die aan je handen of aan je telefoon zitten breng je over op je gezicht. Het kan ook zo zijn dat je puistjes op je wangen krijgt omdat je rookt.

Verzorging

Zit niet teveel aan je gezicht, en ontsmet je handen zo nu en dan even. Je mobiel regelmatig schoonmaken is ook niet geheel onbelangrijk.

5. Voorhoofd en neus

Last van onzuiverheden op je voorhoofd en/of neus? Dan komt dit waarschijnlijk door stress. Het kan ook nog zo zijn dat je puistjes op je voorhoofd hebt door de vettigheid van je haar of shampoo/wax.

Verzorging

Gebruik 1 a 2 keer in de week een gezichtsmaskertje. Niet alleen goed voor je huid, maar ook goed om te ont-stressen.

Spoel shampoos en andere vettige middelen goed uit en zorg dat het niet in aanraking komt met de huid.

Note

Je voorhoofd wordt gezien als de zone van je blaas en spijsvertering. Zorg dus dat je niet teveel ongezond eet en genoeg water binnen krijgt.

pukkeltjes

Bron: Cosmopolitan

 

 

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]