Water drinken op een lege maag is goed voor je

Je kunt je een stuk fitter voelen door water te drinken. Wil je je de hele dag nog fitter voelen? Dan kun je het beste warm water drinken op een lege maag. Hier leggen we uit hoe dat komt.

Gestrest? Eet deze dingen niet!

Als je ’s ochtends op een lege maag water drinkt, wordt je spijsvertering op gang gebracht. Het gevolg is dat je gedurende de dag makkelijker naar het toilet gaat. En omdat je ’s nachts waarschijnlijk niets of veel minder gedronken hebt, is het een goed idee om het tekort aan vocht aan te vullen met water in plaats van cafeïnehoudende dranken zoals koffie of thee. Hierdoor krijg je minder gauw last van hoofdpijn.

Op die manier krijg je ook minder gauw last van brandend maagzuur, omdat het water het maagzuur verdunt, terwijl thee juist je slokdarm een beetje opent, waardoor je snel last van zure oprispingen krijgt.

Warm water drinken

Het klinkt misschien smerig om warm water te drinken, maar als je warm water drinkt heeft je lichaam minder energie nodig om het op lichaamstemperatuur te brengen voor je spijsvertering, waardoor je voedsel gemakkelijker verteert.

Als je als vrouw last van je menstruatie hebt, kan het een prettig verlichtend gevoel in je buik geven om warm water te drinken. En warm water is prettiger om te drinken wanneer je last van je keel hebt.

Wat vind je van deze hack?
1Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author