Waveboard voor Google Wave

Het gebruik van Google Wave vereist dat je steeds met je web browser naar Wave gaat om te kijken of er nieuwe berichten zijn. Waveboard maakt dat overbodig. Waveboard is een handig stukje software dat je kunt gebruiken om te ‘waven’. Normaal zoek je een Wave op ongeveer zoals je een web site opzoekt. Je kunt ook linken naar een Wave, hoewel het alleen maar zichtbaar wordt voor mensen met een Wave account. Waveboard is een aangepaste web browser die speciaal gemaakt is voor Wave. Al het overbodige is weggelaten zodat je alleen een eenvoudige applicatie overhoudt die precies doet wat nodig is, niet meer, niet minder. Geen balken meer, geen knoppen en tabs, alleen maar een kaal venster met Wave. Maar het grootste voordeel van Waveboard is dat het op de achtergrond kan draaien en een signaal geeft zodra er een nieuw bericht is. Daarvoor heb je wel het hulp programma ‘Growl’ nodig. Maar dan kun je ook precies kiezen wat voor signaal je wilt, een mededeling, een geluid of beide.

Waveboard is er in een gratis variant een een betaalde Pro versie. De Pro versie kost slechts 9 euro maar biedt dan ook weinig meer dan de gratis versie. Het verschil zit’m in meer mogelijkheden voor signalen bij nieuwe berichten en de mogelijkheid om Waves op een nette manier te printen en te bewaren. Voor mij voldoet de gratis versie prima. Er is ook een versie beschikbaar voor iPhone die erg handig is en slechts 1 dollar kost.

Het goede nieuws is dat Waveboard beschikbaar is voor Mac. Het slechte nieuws is dat het NIET beschikbaar is voor andere computers. Windows gebruikers zullen dus nog even moeten wachten op een goede Wave client.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

7 Comments

 • Alex Slok
  Posted 21/12/2009 2:07 pm 0Likes

  Als iemand mij wil ‘inviten’ voor google wave, gaarne. Ik lees net ook dat een invitation noodzakelijk is.

 • Edwin Janssen
  Posted 16/12/2009 1:48 pm 0Likes

  interessant maar kun je mij misdchien uitnodigen voor wave dan kan ik het ook uitproberen…je moet nml member zijn begrijp ik;-0
  dank

 • AstosyBoyptor
  Posted 11/12/2009 12:10 am 0Likes

  veel geleerd

 • Richard Schouten
  Posted 09/12/2009 10:32 pm 0Likes

  Waveboard voor de iPhone doei niets anders dan we webapplicatie tonen. Zonde van het geld. Gewoon via Safari kijken is precies hetzelfde en gratis….

 • Johan
  Posted 09/12/2009 9:19 pm 0Likes

  en een extension voor Google Chrome / Chromium:
  http://www.jeremyselier.com/entry/chrome-extension-google-wave-checker

 • Jojo
  Posted 09/12/2009 1:38 pm 0Likes

  Er is ook een (gratis) Google Wave Notifier plugin voor Firefox overigens.

  https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/14973

Leave a comment

[wpterms id="3193"]