Web app review: Twitterfountain

Niet alleen in de iOS store of Android market kom je nieuwe apps tegen, ook op het web komen dagelijks nieuwe apps naar boven borrelen. Ik bekijk regelmatig zo’n app voor jullie.

Vandaag is dat ‘Twitterfountain’, lifehackers Lykle de Vries en anderen zijn druk bezig geweest met het totaal opnieuw opbouwen van Twitter visualisatietool Twitterfountain. Lessen zijn geleerd en veel is vernieuwd. Maar is het goed genoeg? Kijk met me mee.

Veel plezier!

Jouw twitterfountain maak je hier.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

8 Comments

 • Yousef El-Dardiry
  Posted 15/12/2012 5:41 pm 0Likes

  Een ander alternatief voor TwitterFountain is http://www.tweetbeam.com. We hebben dit al een tijd geleden ontwikkeld en is inmiddels voor meerdere grote events ingezet. Het toont ook foto’s die aan Tweets zijn toegevoegd en is een stuk visueler ingesteld dan de meeste Twitter Walls.

  Voor de gelegenheid heb ik een visualisatie gemaakt van het eindejaarsoverzicht van Twitter (2012.twitter.com), zie: http://www.tweetbeam.com/show?id=RdDuQ

 • Salmon Tetelepta
  Posted 01/08/2012 11:00 am 0Likes

  Ha Kees,

  Wij gebruikten ook Twitterfountain, maar helaas is deze niet meer beschikbaar. We hebben daarom een HTML5 open source versie online gezet op twitterfontana.com.

  Ben benieuwd wat je ervan vindt!

  • Kees Romkes
   Posted 01/08/2012 1:39 pm 0Likes

   Hi Salmon! Jee, dat ziet er goed uit zeg! Wat denk je van een review? Want nu is het eindelijk eens zonder flash, dat maakt het voor mij dé beste tool op dit moment. Kan ik je mailen voor wat meer info?

 • AppGorilla
  Posted 11/07/2012 1:44 am 0Likes

  Niets speciaals maar zal hem binnenkort wat beter bekijken.

 • Oli4B
  Posted 03/05/2012 9:12 am 0Likes

  Goedemorgen Kees,
  Ik ben een beetje verbaasd. Je zegt “Ik review elke week een nieuwe app voor de iPhone of iPad”, maar Twitterfountain is helegaar geen iPhone of iPadapp, laat staan dat hij in de browser draait daar hij gebaseerd is op Flash. Tool op zich is erg handig, al een paar keer bij events ingezet maar de aan de presentatie van de tool is volgens mij niks veranderd, zover ik zie zijn alleen de invoervelden visueel wat verbeterd.

  • Kees Romkes
   Posted 03/05/2012 12:16 pm 0Likes

   Ha, de eerste die dus ook daadwerkelijk het blog leest 😉 Dankjewel Olivier, ik pas ‘m direct aan. Ik merk dat hij sneller werkt, eenvoudiger in te stellen is en vooral een stuk stabieler. Zeker bij internetverbindingen die wat flakey zijn, denk wifi of een drukbezocht Event. Verder laden tweets sneller in en gaat foto’s ook prima, in tegenstelling tot eerdere versies. Een dappere stap dus van de makers, from scratch opnieuw beginnen, ondanks dat het idee bekend is. Veel mensen kiezen daar niet voor.

 • product ontwerper
  Posted 24/04/2012 8:57 pm 0Likes

  vrij nutteloos als je het mij vraagt.

  • Kees Romkes
   Posted 24/04/2012 9:58 pm 0Likes

   Harry, dat vind ik best een uitspraak van je. Wil je daar iets over uitwijden?

Comments are closed.