Weekendpoll: Wat is je favoriete startpagina?

We zien steeds meer diverse startpagina’s online verschijnen die je naar eigen inzicht kunt vormgeven en kunt vullen met je favoriete RSS feeds, applicaties en timewasters. Maar wat gebruiken onze lezers als startpagina in hun browser? Laat het ons weten na de klik!


Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

29 Comments

 • Christian
  Posted 14/04/2011 11:39 am 0Likes

  Mijn startpagina: http://www.startplaats.com
  Handig met mijn eigen favorieten websites…

 • santana
  Posted 11/10/2010 12:42 pm 0Likes

  Hoi allemaal

  http://www.royalluxe.nl natuurlijk, appart leuk startpagina

 • Lembek
  Posted 28/09/2010 1:37 pm 0Likes

  Google natuurlijk. 🙂

 • Roy
  Posted 02/08/2010 1:17 pm 0Likes

  Hoi allemaal

  Ik stem ook op http://www.royalluxe.nl

  de startpagina van onze koningin beatrix http://www.royalluxe.nl

  groet,

 • Rania
  Posted 08/04/2010 7:35 am 0Likes

  Royalluxe, de best bezochte startpagina van Nederland!
  Geweldig informatief & handig op PDA of mobiel.

  http://www.Royalluxe.nl

  kijk zelf maar

  groetjes Rania

 • Jelle
  Posted 24/03/2008 7:07 pm 0Likes

  Mijn startpagina van Firefox is Speed Dial, een addon. Hiermee zie ik 9 afbeeldingen van websites. Zo kan ik in 1 klik naar Nu.nl, Google, Gmail, Mijn Postbank of bijvoorbeeld mijn eigen website. Duidelijk en herkenbaar. Binnen 2 kliks vanaf iedere site naar die pagina’s kan door op de stratpagina te drukken!

  Echt super handig en ultra snel.

 • Niels
  Posted 16/03/2008 1:26 pm 0Likes

  Ik gebruik eigenlijk mijn eigen homepage als opstartpagina, maar ik vind http://www.symbaloo.com ook heel erg mooi!! (heeft ook een nl-versie: http://www.symbaloo.com/nl/)

 • Gabri
  Posted 14/03/2008 7:11 pm 0Likes

  Een van de mooiere pagina’s om te starten vind ik http://www.pageflakes.com
  Ook zonder in te loggen al te testen.

  Zelf gebruik ik http://www.webbernote.com (eigen creatie). Meeste mensen vinden die te ingewikkeld (tot ze de mogelijkheden door hebben).

 • jolanda
  Posted 31/01/2008 12:41 am 0Likes

  Ik start met http://jojootje.jouwpagina.nl/ dat is een pagina die ik zelf aangemaakt heb met alle sites die ik regelmatig bezoek.
  Heel erg handig!

  En iedereen kan zijn eigen pagian daar maken en je automatisch je favorieten erin toevoegen…ideaal toch?

 • Canadian Dude
  Posted 30/01/2008 9:45 pm 0Likes

  I got here through referrer logs and I have to add Startingiseasy works out fine for me. Just see what I did there:
  http://buffythevampireslayer.startingiseasy.com/
  http://batman.startingiseasy.com/
  http://spiderman.startingiseasy.com/
  It’s easy as hell!

 • Arnold
  Posted 30/01/2008 12:59 pm 0Likes

  google.nl
  Reden? De pagina laadt lekker snel en als ik al wat wil zoeken staat de cursor al op de goede plek te knipperen.

 • Henk Vreeman
  Posted 30/01/2008 10:56 am 0Likes

  Ik heb net even die startingiseasy.com bekeken en dat is toch wel heel gaaf. Ik heb ook even een pagina aangemaakt en dat is best wel lachen. Al die dingen die je erin kan stoppen. Hiermee vergeleken is startpagina.nl toch wel erg oubollig. Hier zal ik eens flink wat mee gaan spelen.

 • Leo Hamers
  Posted 29/01/2008 5:11 pm 0Likes

  startingiseasy.com is een erg goede startpage, een waar je ook zelf pagina’s kunt aanmaken, dus ook je eigen startpagina

 • Thomas
  Posted 21/01/2008 9:35 am 0Likes

  Ik start op met http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/astropix.html,
  misschien niet de snelste manier om aan de slag te gaan, maar wel vaak indrukwekkend mooi en vooral buitenaards 🙂 , en daarna surf ik door naar mijn gmail en de reader.

 • Alex Siepman
  Posted 20/01/2008 9:52 pm 0Likes

  Als ik mijn browser start wil ik meestal niet naar dezelfde pagina. Dus heb ik about:blank als startpagina staan. Gewoon leeg dus. 1 Klik op mijn koppelingenbalk brengt mij naar de gewenste pagina zonder dat ik eerst moet kijken naar het laden van een pagina waar ik ik op dat moment niet naar toe wil.

 • Johan
  Posted 20/01/2008 6:17 pm 0Likes

  Netvibes, hoewel ik er nauwelijks iets mee doe, ga meestal doen wat ik wil doen in de browser. Maar als ik “relaxt” ga surfen, staan er wel gelijk de dingen die ik interessant vind verzamelt.

 • Ton Zijlstra
  Posted 20/01/2008 4:55 pm 0Likes

  Mijn Firefox start sinds een jaar of vier op met de voorpagina van mijn lokaal op de laptop draaiende wiki. Die wiki is mijn dashboard en aantekeningenverzamelbak.

 • Martijn Engler
  Posted 20/01/2008 12:02 am 0Likes

  Session restore: alle tabs van m’n laatste sessie. In Firefox in ieder geval.
  In Safari is het Twitter. Op m’n Windows Smartphone wil ik Twitstat, maar ben er nog niet uit hoe ik m’n startpagina verander in WinMobile6/IE. Iemand die dat weet?

 • martijn aslander
  Posted 19/01/2008 11:03 pm 0Likes

  google reader, twitter,del.icio.us en linkedin.
  Deze openen alle 4 tegelijk als ik firefox start. met appletje-k zoek ik rechtstreeks in google en openen de resultaten rechts van het zoekscherm. Voor het managen van al deze tabs gebruik ik de firefox plugin tabmix plus.

 • Karel
  Posted 19/01/2008 6:50 pm 0Likes

  Symbaloo, al was het alleen maar om de ‘looks’ en de configureerbaarheid.

 • Bas
  Posted 19/01/2008 6:24 pm 0Likes

  Netvibes. Remember The Milk, mail, feeds, Del.icio.us, zelfs hele sites als het moet..

 • Mark
  Posted 19/01/2008 6:10 pm 0Likes

  netvibes is voor mij de handigste optie op dit moment.
  favorieten, g-mail, hotmail, google calendar, remember the milk, weer en google search allemaal op een pagina. voor mij de ideale start: overzicht.
  daarnaast kan ik natuurlijk op elk moment een nieuw tabblad openen met een blanco pagina.

 • Roel Willems
  Posted 19/01/2008 4:21 pm 0Likes

  @ Hugo, meteen de rede dat ik voor 2 browsers gekozen heb. Firefox is voor het “fun” browsen en Epiphany voor het directe/snelle browsen.

  Firefox is al niet zo heel erg snel maar door de vele plugins wel handig voor zoeken naar en verwerken van informatie. Dat is tijdens het dagelijks RSS feeds doorspitten wat afgeleid wordt door een startpagina maakt me niet zo veel uit. Epiphany is wel heel erg snel een daardoor lekker om doelgericht mee te browsen maar mist weer voor mij interessante plugins waardoor het niet altijd de beste keuze qua browser is.

 • Leon
  Posted 19/01/2008 4:06 pm 0Likes

  Wat Hugo ook zegt…..

  Daarom heb ik als startpagina ingesteld in mijn Firefox about:mozilla

  Probeer het uit en zie dat het een fijne startpagina is….

 • Hugo Verweij
  Posted 19/01/2008 2:57 pm 0Likes

  Het eerste wat ik doe als ik een nieuwe browser heb geinstalleerd is het verwijderen van de startpagina. Als je je wilt focusen op één ding tegelijk is het tegenkomen van allerlei interessante rss feeds en andere potentieel interessante informatie toch het laatste dat je wilt als je je browser opent. Daarbij verstoren de seconden dat het kost om die pagina in te laden en vervolgens weer weg te klikken een gestroomlijnde browse-ervaring. Werkt anti-productief naar mijn mening.

 • Sjoerd Blauw
  Posted 19/01/2008 2:41 pm 0Likes

  Ik gebruik een simpele html pagina die ik zelf in elkaar heb gezet. Zo heb ik overal super snel mijn links bij de hand. De rede dat ik geen iGoogle gebruik is dan ook omdat de pagina vrij langzaam laad.

 • Roel Willems
  Posted 19/01/2008 1:37 pm 0Likes

  iGoogle gebruik ik ook. Eveneens vanwege de analytics en google reader mogelijkheden.

 • Kaj Rietberg
  Posted 19/01/2008 1:33 pm 0Likes

  iGoogle is toch erg handig. Juist omdat ook google reader, analytics, docs, kladblok erbij zitten. Dat maakt het een compleet pakket.

Comments are closed.