Weggeef Woensdag: Weg met stress op kantoor

Vandaag maak je kans op het boek Weg met stress op kantoor. In 6 simpele stappen je werklast de baas van Alexander Keehnen. Het boek biedt een veelheid aan inzichten en adviezen om slimmer te werken en daarmee werkdruk en stress te verminderen. De adviezen variëren van praktische tijdsbesparende tips tot en met aansporingen om vanuit een visie en grotere doelen te werken. Veel bekende auteurs en sprekers op het vlak van persoonlijke effectiviteit worden aangehaald met hun adviezen die je helpen effectiever en efficiënter te worden. Dus een boek dat de moeite is om te ontvangen.

Cover_finished_jpg__2400×1700_De opzet van het boek

Het boek bestaat uit vier hoofdstukken, voorafgegaan door een hoofdstuk 0 met een aantal beginselen die voor Keehnen essentieel zijn. De hoofdstukken zijn:

 1. De goede dingen doen
 2. De dingen goed doen
 3. De beste worden
 4. Je belanghebbenden managen

Daarmee is het even zoeken naar de beloofde zes stappen uit de ondertitel maar die vind je in hoofdstuk 1:

 1. Bepaal jouw visie
 2. Bepaal jouw doelen
 3. Noteer alle taken
 4. Geef de taken prioriteiten
 5. Doe het
 6. Creëer een machine

Van auteurs als Timothy Ferris, David Allen, Stephen Covey en Ben Tiggelaar krijg je adviezen over hoe je slimmer kunt werken. Waar die auteurs in hun werk een visie hebben over wat nu dè sleutel tot succes is, levert Keehnen vooral bruikbare adviezen. Zo stelt David Allen over prioriteiten bepalen: “You don’t set priorities. You have them”.

De hoofdstukken zijn kort opgezet met een heldere indeling en snel te verwerken. De auteur vertelt op veel plaatsen van zijn eigen worstelingen met productief zijn en hoe hij daar erg goed in is geworden door de diverse inzichten toe te passen.

Snel aan de slag

Een goede vondst van Keehnen is in de inleiding de tip hoe je het snelst baat van dit boek kunt hebben:

Dus, als je niet genoeg tijd hebt of vooral snel resultaat wilt halen doe je het volgende:

 • De juiste dingen doen: lees paragraaf 1.2 (methode). Voer erna de
  actiepunten van paragraaf 1.4 uit.
 • De dingen op een juiste manier doen: lees paragraaf 2.2 (methode). Voer erna de actiepunten van paragraaf 2.4 uit.

Zo, hiermee zal je al binnen enkele weken stressvrij kunnen werken en tot de meest productieve mensen in je organisatie behoren. Proficiat!

Een rijke verzameling adviezen

Over sommige onderdelen van het boek is wellicht te discussiëren, zoals gewoontes vorm je in 30 dagen. Die 30 dagen worden niet door elke wetenschapper onderschreven maar het punt dat je een periode gedrag vertoont dat niet natuurlijk voelt om er daarna plezier van te hebben is wezenlijk.
Door de veelheid van adviezen moet je soms wat beter kijken naar de precieze duiding, want op het eerste oog lijken De automatische piloot is je vijand en Creeer een machine wat tegenstrijdig. In dat geval was één overkoepelend model of één grote visie in het boek een makkelijker leidraad geweest. Keehnen heeft er voor gekozen veel bruikbare en diverse adviezen te geven, die je zowel helpen met controle krijgen op je taken als meer focus ontwikkelen in wat je kiest om te doen.

Vooral over denken en doen

Het boek Weg met stress op kantoor bevat vooral veel adviezen over hoe je effectiever en efficienter wordt door andere gewoonten en een andere houding te ontwikkelen. Het boek bevat ook paragrafen over goede e-mails maken, een handige mappenstructuur en archiveren. Verder niet veel oriëntatie op tools en apps, die zowel stress kunnen veroorzaken als kunnen verhelpen.

Dus …

Het boek is een rijke collectie aan adviezen over slimmer werken en persoonlijke effectiviteit. Het kan je zeker helpen je werk beter te organiseren. De zes stappen uit de ondertitel zijn niet per se de leidraad voor het boek en de auteur bekend zich ook niet tot een bepaalde school of stroming maar biedt vooral diverse inzichten die zeer lezenswaardig zijn.

Win een exemplaar!

Met deze Weggeef Woensdag willen we de winkans veranderen. Je kunt nog steeds meedoen met de Weggeef Woensdag maar deze keer willen we van je weten aan wie jij het boek zou willen geven en waarom? De leukste inzendingen krijgen een exemplaar thuisgestuurd. Let op: Als je meedoet geef dan je eigen naam en mailadres op. De auteur neemt contact met je op en zorgt dat het boek op de juiste bestemming terecht komt.

[gravityform id=”34″ name=”Weggeef Woensdag Weg Met Stress” title=”false” description=”false”]

Deze actie loopt tot en met komende vrijdag 14 november! Dus NIET een volle week. Auteurs en medewerkers van Lifehacking zijn zoals altijd uitgesloten van deelname. Je maakt alleen kans op de prijs via het wedstrijdformulier. Tweets, G+ reacties en likes zijn welkom, maar dingen niet mee voor de prijs. Vul een correct e-mailadres in, want als je wint nemen we via dat mailadres contact op!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author