Weggeef Woensdag – Blue Block computerbrillen

We zitten steeds meer achter beeldschermen. Dat is geen nieuws. Vermoeide ‘computer’ ogen zijn eveneens nog steeds actueel. Met deze Weggeef Woensdag willen we je daar mee helpen. We geven één exemplaar van deze bril weg!

We schreven in het verleden al eens over computerbrillen en andere oplossingen. Met deze nieuwe brillen van Blue Block hebben we een mooie aanvulling!

Blue Block computerbrillen

Zoals je las in het vorige artikel, de Hans Anders computerbril werkte voor mij niet, de Gunnar bril wel. De Gunnar brillen zijn wel wat duur en niet per se heel mooi. Tijd voor computer bril nr.3 en nr.4; de Blue Block (update: heten nu Blau Block) ‘Sunset’ en ‘Filter’. Goedkoper dan de Gunnar brillen en een andere look. De budget ‘Sunset’ versie heeft gele glazen, de duurdere variant heeft transparante glazen (maar blokkeert nog steeds het blauwe licht).

De Gunnar bril heb ik een tijdje gebruikt, maar in praktijk gebruik ik de Blue Block Filter nu al veel meer. De Filter zit lekkerder, is lichter en ziet er wat mij betreft een heel stuk beter uit dan de gele brillen. De werking is wat mij betreft allemaal gelijk (minder vermoeide ogen en niet makkelijker in slaap modus komen), maar doordat ik de Filter fijner vind dragen gebruik ik ‘m ook vaker. De budget ‘Sunset’ bril klemt mij wat aan het hoofd, daarom beviel deze mij persoonlijk niet. En de Sunset bril staat me net als de Gunnar bril ook niet. De Blue Block Filter staat me wel en na twee weken gebruik ik ‘m nog steeds. Hij bevalt me.

Extra tip: F.lux is nu nog beter

Het gratis f.lux programmaatje (Windows, Mac, Linux) paste al de kleuren van de monitor naar gelang de tijd van de dag aan. Zo zorgt f.lux er voor dat je als het buiten donker is, niet naar een zo ‘fel als de zon’ monitor kijkt.

Nu doet f.lux dat zelfs gebaseerd op de zonnestand op jouw locatie en kun je uitzonderingen maken voor programma’s waar f.lux dat niet voor moet doen. Erg handig als je grafisch werk doet i.v.m. echtheid van de kleuren. Een extra voordeel van de brillen t.o.v. programma’s als f.lux; brillen werken ook bij een e-reader, tablet of telefoon.

 Win een Blue Block bril

Wat moet je doen? Vul het formulier in met een suggestie voor een ander product wat je op Lifehacking getest zou willen zien en wie weet krijg jij een gratis Blue Block bril toegestuurd! Vul een correct mailadres in, want we nemen contact met je op voor de verzending.

[gravityform id=”36″ title=”false” description=”false”]

Alleen formulierinzendingen dingen mee naar de prijs, auteurs en medewerkers van Lifehacking en Blue Block zijn uitgesloten van deelname en we nemen contact met je op via email als je hebt gewonnen. De wedstrijd loopt tot maandag 30 maart 23:59 uur.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

3 Comments

 • Patrick Ahles
  Posted 26/03/2015 11:39 am 0Likes

  De optie dat F.lux dit op basis van je lokatie kan doen is niet nieuw, dit is als sinds oktober 2014 zo (in ieder geval voor de Mac-versie, en volgens mij voor de Windows-versie nog langer)…

 • Eyes
  Posted 25/03/2015 10:35 am 0Likes

  HI,

  zo te zien zijn dit brillen die het blauwe licht filteren. Nog mooier zou zijn als ze ook in verschillende sterktes leverbaar zouden zijn bv +0,5 of +1.0

  • Martin van der Woude
   Posted 11/02/2016 12:42 pm 0Likes

   Beste Eyes,

   Bij http://www.betervoorogen.nl vindt je Blueblock brillen op sterkte van +1.00 t/m +3.00

Comments are closed.