Weggeef Woensdag – Boek Zonnepanelen voor dummies

Neem een gemiddeld huis en de elektrische apparaten vliegen je om de horen. Meerdere tv’s, tablets, telefoons, computers, spelcomputers en dan ook nog eens de traditionele apparaten zoals wasmachines. Zonnepanelen lijken een uitkomst… Maar er is altijd twijfel. Wel of niet doen? Daarom deze Weggeef Woensdag: iedereen wint met het gratis boek Zonnepanelen voor dummies.

Zo krijg je de prijs

e-book-dummiesVul onderstaand formulier in en volg de stappen. Je krijgt automatisch een e-mail met verdere instructies. Het boek wordt je aangeboden door Eneco. In Zonnepanelen voor dummies lees je onder andere:

 • Hoeveel kun je besparen dankzij zonnepanelen
 • Wat zijn belangrijke punten bij de bij de aanschaf?
 • Hoe de offerte in elkaar steekt?
 • Hoe zit het met de btw-teruggave?
 • Hoe ziet de toekomst eruit?
 • En alles wat je verder wilt weten. Ondertussen zetten wij alvast de vier belangrijkste fabels op een rij. De rest lees je in dit gratis boek.

Vier feiten en fabels over zonnepanelen

1. Levensduur is maximaal 10 jaar

sketch blankFabel. Dat is absoluut niet waar. Het is de bedoeling dat de zonne-installatie uw woning zeker 2,5 keer zo lang, dus de komende 25 jaar van energie voorziet. Maar de hoeveelheid garantie op, met name de panelen en de omvormer, is wel van grote invloed op hoeveel of hoe weinig zorgen u heeft. Controleer hoe deze garantie wordt nagekomen, bijvoorbeeld als één van uw panelen voortijdig stuk gaat. Worden alle kosten vergoed of krijgt u wel een nieuw paneel en moet u betalen voor het opnieuw installeren?

2. Rendement is lager dan de kosten

WebFabel. De kosten voor de installatie worden over het algemeen altijd terugverdiend, de vraag is alleen hoe snel. In vrijwel alle offertes wordt een verwachte stroomopbrengst per jaar vermeld. De betere leveranciers gebruikt hiervoor uitgebreide rekenmodellen waarin met allerlei factoren zoals hellingsvlak, aantal zonne-uren en schaduw rekening wordt gehouden. Het is dan ook belangrijk om te vragen hoe ze tot deze verwachte opbrengst zijn gekomen. Naast de opbrengst is er ook nog een financieel rendement dat bepaalt hoe snel u de kosten voor de installatie terug zult verdienen. Dit is o.a. afhankelijk van hoe de stroomprijs zich gaat ontwikkelen. Sommige leverancier stellen het rendement beter voor dan haalbaar is dus het is belangrijk om te vragen hoe ze deze cijfers weten te onderbouwen.

3. Zonnepanelen worden alleen op nieuwe daken geplaatst.

Fabel. Zonnepanelen worden niet alleen op nieuwbouwhuizen geplaats maar het is wel verstandig om goed te checken of uw dak niet binnenkort aan vervanging toe is. Dat zou namelijk kunnen betekenen dat uw zonnepanelen tussentijds moeten worden verwijderd, met kans op eventuele beschadiging. Uw zonnepanelen staan zo’n 25 jaar in weer en wind, dus de manier waarop deze bevestigd worden is zeer belangrijk. Het is dus ook belangrijk om te kijken waarom de leverancier voor een bepaalde constructie heeft gekozen. De montage of plaatsing van de zonnepanelen dient deskundig te gebeuren. Vraag daarom aan de leverancier hoe de werkzaamheden van de installatiemonteur worden gecontroleerd.

Tip: je kunt nog meedoen aan de prijsvraag van vorige week. Je maakt kans op een Tissot T Touch Expert Solar 

 

4. De locatie van de panelen is essentieel

hiresFeit. Hou er rekening mee dat schaduw door bijvoorbeeld de schaduw van een schoorsteen of dakkapel een negatieve invloed kan hebben op de totale opbrengst van de installatie. Het is dan ook belangrijk om te checken of de leverancier hier rekening mee heeft gehouden. Er zijn inmiddels tientallen bekende en minder bekende fabrikanten van zonnepanelen. Uiteindelijk gaat het om de kwaliteit want u wilt lang plezier hebben van uw investering. Zonnepanelen van een A-merk verlaten pas de fabriek na een uitgebreide controle waardoor de zekerheid kan worden afgegeven dat ze zeker 25 jaar energie zullen opwekken.

 • Met het achterlaten van uw e-mailadres geef je Eneco toestemming om je e-mailadres te gebruiken voor marketingberichten van Eneco Zonnepanelen. Je ontvangt maximaal 2 keer per maand een e-mail of een online uiting met nieuws en ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen en interessante aanbiedingen van Eneco Zonnepanelen.

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • Peter van der Linde
  Posted 17/06/2015 2:49 pm 0Likes

  goed initiatief

Leave a comment

[wpterms id="3193"]